center_pan21
Foto: Insändarbild

Elever skickade brev till äldre

Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

centrum_artikel

Eleverna som går i årskurs 7 och 8 på Steningehöjdens skola tyckte att äldre borde muntras upp i dessa coronatider. Tillsammans med sin lärare började de rita och skriva vykort. I onsdags överlämnades vykorten av läraren till Arhems omsorgsboende. Totalt var det 110 elever som deltog i projektet.
– Eleverna ville syssla med något meningsfullt där de fick känna att de var delaktiga och kunde göra skillnad. Eftersom det inte var en bra idé att gå och hälsa på dem så tänkte de att ett peppande brev kunde underhålla dem lite, säger svenskläraren Ziri Sallahz till märsta.nu

Hade behov av att prata
Coronakrisen har i allra högsta grad drabbat skolorna i hela landet och elever i Sigtuna kommun.
– Eleverna var till en början mycket oroliga över krisen men efter ett tag så förstod de att det mestadels var de äldre och de sjuka som behövde vård. Därför lugnade de sig, men var ändå oroliga för sina anhöriga. Dessutom tror jag att de hade och har ett stort behov av att prata av sig om det. Därför påbörjade vi lektionerna med eventuella frågor om oro eller något annat som de gått omkring och burit på, fortsätter Ziri Sallahz.

Tackar för hälsningarna
Responsen från omsorgsboendet var mycket uppskattad av både de äldre och personalen.
– Ett brev betyder så mycket och det finns så mycket att prata om utifrån innehållet och hur fint de har dekorerat med sidenband, glitter och annat som är vackert för ögat. Ett stort varmt tack till eleverna som sprider glädje till alla på Arhem, säger Annika Davidsson, enhetschef på Arhem.

happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
bostad_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

2020_helsida
mp_host_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

centrum_helsida2020
coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

helsida_var2021
connys_helsida
dack-helsida
coronapandemin

Covidfallen sjunker

Nyheter Covidfallen uppges sjunka totalt sett i Region Stockholm enligt de första siffrorna för vecka 41.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
bostad_outsider
nrh
dack-outsider