sap_pan
Foto: Insändarbild

Elever skickade brev till äldre

Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

Eleverna som går i årskurs 7 och 8 på Steningehöjdens skola tyckte att äldre borde muntras upp i dessa coronatider. Tillsammans med sin lärare började de rita och skriva vykort. I onsdags överlämnades vykorten av läraren till Arhems omsorgsboende. Totalt var det 110 elever som deltog i projektet.
– Eleverna ville syssla med något meningsfullt där de fick känna att de var delaktiga och kunde göra skillnad. Eftersom det inte var en bra idé att gå och hälsa på dem så tänkte de att ett peppande brev kunde underhålla dem lite, säger svenskläraren Ziri Sallahz till märsta.nu

Hade behov av att prata
Coronakrisen har i allra högsta grad drabbat skolorna i hela landet och elever i Sigtuna kommun.
– Eleverna var till en början mycket oroliga över krisen men efter ett tag så förstod de att det mestadels var de äldre och de sjuka som behövde vård. Därför lugnade de sig, men var ändå oroliga för sina anhöriga. Dessutom tror jag att de hade och har ett stort behov av att prata av sig om det. Därför påbörjade vi lektionerna med eventuella frågor om oro eller något annat som de gått omkring och burit på, fortsätter Ziri Sallahz.

Tackar för hälsningarna
Responsen från omsorgsboendet var mycket uppskattad av både de äldre och personalen.
– Ett brev betyder så mycket och det finns så mycket att prata om utifrån innehållet och hur fint de har dekorerat med sidenband, glitter och annat som är vackert för ögat. Ett stort varmt tack till eleverna som sprider glädje till alla på Arhem, säger Annika Davidsson, enhetschef på Arhem.

centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

connys_helsida
helsida_sfs
defacto_helsida
social_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_april

Brand på Broholmen

Blåljus Det brinner på Broholmen i Sigtuna och brandkåren är på plats med sin brandbåt för att släcka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
sfs_out
mp_outsider2022
nrh
outsider_social
ridskola_2020_outsider
connys
event_outsider
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022