centrum_panorama2020
Foto: Insändarbild

Elever skickade brev till äldre

Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

centrum_artikel

Eleverna som går i årskurs 7 och 8 på Steningehöjdens skola tyckte att äldre borde muntras upp i dessa coronatider. Tillsammans med sin lärare började de rita och skriva vykort. I onsdags överlämnades vykorten av läraren till Arhems omsorgsboende. Totalt var det 110 elever som deltog i projektet.
– Eleverna ville syssla med något meningsfullt där de fick känna att de var delaktiga och kunde göra skillnad. Eftersom det inte var en bra idé att gå och hälsa på dem så tänkte de att ett peppande brev kunde underhålla dem lite, säger svenskläraren Ziri Sallahz till märsta.nu

Hade behov av att prata
Coronakrisen har i allra högsta grad drabbat skolorna i hela landet och elever i Sigtuna kommun.
– Eleverna var till en början mycket oroliga över krisen men efter ett tag så förstod de att det mestadels var de äldre och de sjuka som behövde vård. Därför lugnade de sig, men var ändå oroliga för sina anhöriga. Dessutom tror jag att de hade och har ett stort behov av att prata av sig om det. Därför påbörjade vi lektionerna med eventuella frågor om oro eller något annat som de gått omkring och burit på, fortsätter Ziri Sallahz.

Tackar för hälsningarna
Responsen från omsorgsboendet var mycket uppskattad av både de äldre och personalen.
– Ett brev betyder så mycket och det finns så mycket att prata om utifrån innehållet och hur fint de har dekorerat med sidenband, glitter och annat som är vackert för ögat. Ett stort varmt tack till eleverna som sprider glädje till alla på Arhem, säger Annika Davidsson, enhetschef på Arhem.

studeravidare_helsida
kcbygg_helsida

Kvinna misshandlad i Märsta

Blåljus En kvinna misshandlades under natten i Märsta: - Utredningsläget är gott, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

happy_homes_mars
defacto_helsida
marina_helsida
studenten2020_helsida
stottasigtuna_helsida
valvet_helsida
connys_helsida
marina_outsider
valvet_outsider
speedy_outsider
kcbygg_outsider
studenten2020_outsider
studeravidare_outsider
swedol_outsider
stottasigtuna_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider