defacto_pan2020
Foto: Insändarbild

Elever skickade brev till äldre

Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

Eleverna som går i årskurs 7 och 8 på Steningehöjdens skola tyckte att äldre borde muntras upp i dessa coronatider. Tillsammans med sin lärare började de rita och skriva vykort. I onsdags överlämnades vykorten av läraren till Arhems omsorgsboende. Totalt var det 110 elever som deltog i projektet.
– Eleverna ville syssla med något meningsfullt där de fick känna att de var delaktiga och kunde göra skillnad. Eftersom det inte var en bra idé att gå och hälsa på dem så tänkte de att ett peppande brev kunde underhålla dem lite, säger svenskläraren Ziri Sallahz till märsta.nu

Hade behov av att prata
Coronakrisen har i allra högsta grad drabbat skolorna i hela landet och elever i Sigtuna kommun.
– Eleverna var till en början mycket oroliga över krisen men efter ett tag så förstod de att det mestadels var de äldre och de sjuka som behövde vård. Därför lugnade de sig, men var ändå oroliga för sina anhöriga. Dessutom tror jag att de hade och har ett stort behov av att prata av sig om det. Därför påbörjade vi lektionerna med eventuella frågor om oro eller något annat som de gått omkring och burit på, fortsätter Ziri Sallahz.

Tackar för hälsningarna
Responsen från omsorgsboendet var mycket uppskattad av både de äldre och personalen.
– Ett brev betyder så mycket och det finns så mycket att prata om utifrån innehållet och hur fint de har dekorerat med sidenband, glitter och annat som är vackert för ögat. Ett stort varmt tack till eleverna som sprider glädje till alla på Arhem, säger Annika Davidsson, enhetschef på Arhem.

defacto_helsida
festspec_host2020_helsida
kcbygg_aug_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

happyhomes_sommar2020

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

boisigtuna
2020_helsida
nrh
kcbygg_outsider
festspec_host2020_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider