defacto_pan2020
Elver på SSHL protesterade mot en kränkning

Elever protesterade mot kränkning

Många elever på SSHL i Sigtuna bar under onsdagen svart för att protestera mot en kränkning som ska ha skett på sociala medier rapporterar Aftonbladet.

fraga_liberalerna

Onsdag är normalt en dag som eleverna på SSHL bär skoluniform på, men igår valde många att bära svart istället som en protest mot en kränkning som ska ha skett enligt Aftonbladet. Ingen vill dock kommentera händelsen som ligger till grund för den. Skolledningen säger dock att protesten inte har koppling till själva skolan:
– Det är om hur sociala medier används och inte något på skolan, utan det handlar om hur de tycker kvinnor blir framställda och hur man pratar om kvinnor, säger skolchefen Margret Benedikz till Aftonbladet.

En polisanmälan gjord
Det finns dock en polisanmälan som skolan gjort till polisen. Bakgrunden är att skolledningen förra veckan fick kännedom om en kränkning, men de vill inte gå in närmare på vad det handlar om. De fick då ta del av material av kränkande karaktär, bestående av både text och bild. I tisdags samlades alla elever i aulan för att få information om incidenten som rör flera elever på skolan.

Skolledningen hanterar fällande dom
Dagen därpå, alltså igår onsdag, klädde många av eleverna sig i svart. Initiativtagare till protesten ska vara en grupp flickor enligt Aftonbladet. Men hur det har gått med den har polisen inte återkopplat om. Om en elever skulle dömas för att ha kränkt någon så blir det en fråga för skolledningen att hantera. Margret Benedikz poängterar att man följer skollagen.

meko_helsida
helsida
manskold_helsida
speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
kkdk_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
2020_helsida
nrh
manskold_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
kkdk_outsider
outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
meko_outsider
budget_outsider