centrum_panorama2020
Elver på SSHL protesterade mot en kränkning

Elever protesterade mot kränkning

Många elever på SSHL i Sigtuna bar under onsdagen svart för att protestera mot en kränkning som ska ha skett på sociala medier rapporterar Aftonbladet.

centrum_artikel

Onsdag är normalt en dag som eleverna på SSHL bär skoluniform på, men igår valde många att bära svart istället som en protest mot en kränkning som ska ha skett enligt Aftonbladet. Ingen vill dock kommentera händelsen som ligger till grund för den. Skolledningen säger dock att protesten inte har koppling till själva skolan:
– Det är om hur sociala medier används och inte något på skolan, utan det handlar om hur de tycker kvinnor blir framställda och hur man pratar om kvinnor, säger skolchefen Margret Benedikz till Aftonbladet.

En polisanmälan gjord
Det finns dock en polisanmälan som skolan gjort till polisen. Bakgrunden är att skolledningen förra veckan fick kännedom om en kränkning, men de vill inte gå in närmare på vad det handlar om. De fick då ta del av material av kränkande karaktär, bestående av både text och bild. I tisdags samlades alla elever i aulan för att få information om incidenten som rör flera elever på skolan.

Skolledningen hanterar fällande dom
Dagen därpå, alltså igår onsdag, klädde många av eleverna sig i svart. Initiativtagare till protesten ska vara en grupp flickor enligt Aftonbladet. Men hur det har gått med den har polisen inte återkopplat om. Om en elever skulle dömas för att ha kränkt någon så blir det en fråga för skolledningen att hantera. Margret Benedikz poängterar att man följer skollagen.

connys_helsida
2020_helsida

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

centrum_helsida2020
defacto_helsida
speedy_helsida
teatergrillen_helsida
happyhomes_2019
EXTRA

Blottare i Sigtuna

Blåljus En anmälan om sedlighetsbrott upprättades sedan en man blottat sig för två personer i Sigtuna.

Arlandapoliser anmäler coronarisk

Nyheter Två poliser på Arlanda som tog emot passagerare från evakuerats från Kina gör en intern anmälan om risk att utsättas för viruset skriver Expressen.

nrh
sigtuna_vatten_outsider
connys
teatergrillen_outsider
speedy_outsider