arlandagk_panorama
Eleverna med Katarina StenmanFoto: Insändarbild
Solugn av pappkartongerFoto: Insändarbild
Jones visar upp ugnenFoto: Insändarbild

Elever gör miljövänlig uppvärmning

Eleverna i klass 2B på Eddaskolan har under en tid jobbat med miljövänlig uppvärmning: - De har byggt Solugnar, mycket enkelt, av kartonger och hittills nått temperaturer på närmare 80'C, berättar pedagogen, Katarina Stenman.

centrum_tvaar

Miljövänlig uppvärmning har stått på schemat för eleverna i klass 2B på Eddaskolan. Under några veckor har de byggt solugnar av kartonger och nått temperaturer kring 80 grader. Katarina Stenman, pedagog i klassen, berättar att man smält choklad på några sekunder och ska testa att steka ägg samt värma vatten till att tvätta händerna med.

lärarupproret

Trots lärarprotesterna: Vi har inte råd att satsa mer

Nyheter Responsen efter torsdagens lärarprotester lät inte vänta på sig, Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) säger till Skolvärlden kommunen inte har råd att satsa mer.

defacto_helsida
sangensemble
sigtunavatten_standard
karby_varme1
icavalsta_semlor
ridskola_2019_helsida

Här är Årets pedagoger

Nyheter Sigtuna kommun har utsetts sex pedagoger till Årets pedagoger 2018: - Vi har många skickliga lärare och pedagoger i Sigtuna kommun som spelar en viktig roll för lärande, trygghet och utveckling i förskola och skola. Det är med stor glädje som vi lyfter fram dessa personer som verkligen gör skillnad för våra barn och unga i kommunen, säger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

banner_trerosor
happyhomes_2019
arlandagolf

Ekillaelever missnöjda med maten

Nyheter Elever på Ekillaskolan klagar över att maten inte är vällagad och att muslimer inte får halalkost: - Alla skolor har samma matsedel och därmed serveras samma rätter varje dag på skolorna, säger Camilla Lindström, områdeschef och leg. dietist på MatEnheten.

extravaganza_outsider
ridskola2019_outsider
sh_oppet
karby2