arlandagk_panorama
Eleverna med Katarina StenmanFoto: Insändarbild
Solugn av pappkartongerFoto: Insändarbild
Jones visar upp ugnenFoto: Insändarbild

Elever gör miljövänlig uppvärmning

Eleverna i klass 2B på Eddaskolan har under en tid jobbat med miljövänlig uppvärmning: - De har byggt Solugnar, mycket enkelt, av kartonger och hittills nått temperaturer på närmare 80'C, berättar pedagogen, Katarina Stenman.

rosta_sigtuna2

Miljövänlig uppvärmning har stått på schemat för eleverna i klass 2B på Eddaskolan. Under några veckor har de byggt solugnar av kartonger och nått temperaturer kring 80 grader. Katarina Stenman, pedagog i klassen, berättar att man smält choklad på några sekunder och ska testa att steka ägg samt värma vatten till att tvätta händerna med.

moderaternamaj
happyhomes_2019
nationaldag_helsida
oppning_helsida
rosta_sigtuna2
eu_sap
v_eu_helsida
varfest_helsida
bonava_maj_helsida

Olympiska spel på Midgårdsvallen

Ung & Student Josefinaskolan i Rävsta har arrangerat Olympiska spel för Waldorfskolor i Sverige: - 300 elever och deras lärare har varit på Midgårdsvallen, berättar Ann-Charlotte Nyberg, skolbibliotekarie på Josefinaskolan.

EXTRA

Chelsea nekas skolskjuts

Nyheter Madeleine som kämpade förra året för att dottern Chelsea skulle få gå på skola i Sollentuna tvingas nu kämpa mot kommunen igen för att få förlängd skolskjuts: - Chelsea har skolskjuts idag och har haft det ifrån oktober 2018! Det beslutet är fram till sista juni. Så deras framförhållning är verkligen fruktansvärt dålig med att en månad innan avslå min ansökan, säger Madelaine till märsta.nu

sh_bovard_out
nationaldag_out
fme_outsider
moderaterna_maj_outsider
oppning_outsider
defacto_outsider
v_eu
mp_eu_outsider
sap_outsider_eu
sh_oppet
rosta_sigtuna
ridskola2019_outsider
connys
colorama_april
bonava_maj_outsider
nrh