defacto_pan
Eleverna med Katarina StenmanFoto: Insändarbild
Solugn av pappkartongerFoto: Insändarbild
Jones visar upp ugnenFoto: Insändarbild

Elever gör miljövänlig uppvärmning

Eleverna i klass 2B på Eddaskolan har under en tid jobbat med miljövänlig uppvärmning: - De har byggt Solugnar, mycket enkelt, av kartonger och hittills nått temperaturer på närmare 80'C, berättar pedagogen, Katarina Stenman.

Miljövänlig uppvärmning har stått på schemat för eleverna i klass 2B på Eddaskolan. Under några veckor har de byggt solugnar av kartonger och nått temperaturer kring 80 grader. Katarina Stenman, pedagog i klassen, berättar att man smält choklad på några sekunder och ska testa att steka ägg samt värma vatten till att tvätta händerna med.

frisyr_december
sigtunavatten_standard

Nu invigs Trygghetscentret

Nyheter Idag onsdag invigs Trygghetscentret i Märsta Centrum som kommer husera polis, brandkår och delar av kommunens verksamhet.

icavalsta_julbanner
outsider

Kraftig nedgång av bostadsinbrott: Grannsamverkan bidragande orsak

Nyheter Antalet bostadsinbrott i Sigtuna kommun minskade kraftigt det gångna året enligt siffror från Grannsamverkarna i Sigtuna kommun: -Som ordförande i Grannsamverkarna vill jag gärna påstå att just den utökade organiserade grannsamverkan bidragit till att minska antalet bostadsinbrott 2018. Men det finns förstås andra bidragande förklaringar också, säger David Lundqvist, ordförande för Grannsamverkarna.

korpen_jan-feb
sigtuna_funkis
banner_trerosor
funkis_2
connys
nrh