defacto_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Elev fick sy femton stygn efter skada i slöjden

Arbetsmiljöverket har inlett en inspektion av en skola i Sigtuna efter att en elev skadat sig i träslöjden.

Händelsen inträffade tidigare i april på en skola i Sigtuna. I samband med att en elev skulle hjälpa en kompis borra gick borren som var fäst i pelarborren av. Skruvstödet började då rotera och kastas på eleven som fick en stor sårskada på magen och syddes med 15 stygn.

Skolan anmälde händelsen till Arbetsmiljöverket som ska göra en inspektion i slöjdsalen i början av maj. Då kommer skolan att få visa och beskriva hur de förebygger risker för skador och sjukdomar i arbetet och rutinerna för arbetsmiljöarbetet.

defacto_host2018
sigtuna_funkis
julbanner2
EXTRA

Vinterkräksjukan slår till

Nyheter Det är kräksjuketider och på flera skolor i kommunen har barn insjuknat eller fått skickas hem mitt under pågående skoldag.

sportfiskebanner2
icavalsta_julbanner
arlandamordet

Åklagare ville häkta för brott mitt griftefriden

Notiser Mannen som misstänks för mordet på Tess som hittades utanför Arlanda är fortsatt misstänkt men rätten anser inte att han ska häktas för brott mot griftefriden.

lager_bilnet
fme_jul
happy_homes_juli
EXTRA

Taxichaufför döms efter tillslag i mellandagarna

Nyheter Mitt i julfirandet slog polisen till mot två bilar, varav en taxi i Valsta. Tillslaget var en del av en spaning som polisen haft mot en knarkliga baserad i Västerort. Nio personer döms nu för inblandning i vad som visat sig vara en överlåtelse i Valsta.

connys
nrh_lania
outsider
sigtunavatten_standard
objekt4
objekt2
komvuxq3_4
vanster_jul
funkis_2
colorama_vinter
objekt3