varfest_marstac
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Elev fick sy femton stygn efter skada i slöjden

Arbetsmiljöverket har inlett en inspektion av en skola i Sigtuna efter att en elev skadat sig i träslöjden.

banner_artikel

Händelsen inträffade tidigare i april på en skola i Sigtuna. I samband med att en elev skulle hjälpa en kompis borra gick borren som var fäst i pelarborren av. Skruvstödet började då rotera och kastas på eleven som fick en stor sårskada på magen och syddes med 15 stygn.

Skolan anmälde händelsen till Arbetsmiljöverket som ska göra en inspektion i slöjdsalen i början av maj. Då kommer skolan att få visa och beskriva hur de förebygger risker för skador och sjukdomar i arbetet och rutinerna för arbetsmiljöarbetet.

clasohlson_robot
nationaldag_sigtunakommun
februari
premiar_sportfiske
dackia_2018
valet2018

uppdaterad (SD)-kritik mot att tillstånd i valrörelsen inte skickats in

Politik De största partierna Socialdemokraterna och Moderaterna har inte lyckats komma överens om förutsättningarna för valrörelsen och ingen tillståndsansökan har skickats in till polisen enligt Sverigedemokraterna: - Man har inte skött det alls. Ansökningarna har nu försenats beroende på de etablerade maktpartiernas totala misslyckande i ärendet, uppger Nils Persson, vice ordförande i Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande.

Landstinget ska minska rester av läkemedel i Mälaren

Nyheter Varje gång i tar medicin så hamnar det rester från medicinen via vårt kiss och bajs i avlopp och sedan ut i sjöarna. Reningsverken kan inte ta bort alla ämnen helt. Därför har det införts en plan i Stockholms läns landsting som ska implementeras fram till 2021. På den finns en lista med 25 läkemedel som verkar hormonstörande, beteendestörande eller antibiotikaresistensutvecklande i miljön enligt ett pressmeddelande från Centerpartiet.

Äldre får trygghetslinje

Nyheter Äldre i kommunen kommer att få en ringlinje: - Många äldre känner oro för att ramla och bli liggande ensamma i flera dagar och vi är övertygade om att de skulle känna sig tryggare med trygghetsringning, säger Barbro Persson, en av initiativtagarna.

Var noga med badsäkerheten

Nyheter Sommarvärmen kom tidigt i år och snart börjar även Mälarens vatten bli varmt. Men se till att bada säkert uppmanar Brandkåren Attunda.

vuxentutbildning
objekt3
Norra Redovisningshuset
objekt2
standard_ridskola
connys
veterankraft_standard
outsider_moderat
sigtunavatten_standard
val2018
standard_start
outsider_defacto
nfc_vinter
barnnplattan
oppning_sportfiske2
objekt4