panorama_centrum

Eldningsförbudet upphävs

Efter de senaste dagarna nederbörd och svalare väder har eldningsförbudet upphävts i hela länet, bland annat i Sigtuna.

Under stora delar av sommaren har det rådit eldningsförbud samt även ett skärpt förbud vilket är skarpaste nivån av eldningsförbud. Nu upphävs förbudet med anledning av den senaste tidens regn. Det väntas även in regn de närmaste dagarna.
– Vi ligger däremot kvar med en avrådan från eldning. Kan man vänta med att elda i en rishög så ska man gärna göra det. Vår bedömning är att denna avrådan kommer finnas kvar i ungefär 14 dagar till innan vi kan häva det också, men man vet aldrig. Det kan komma en period med torrt väder igen, säger Thomas Landberg, operativ chef på räddningscentral Mitt, till SVT Stockholm.

marinan_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

mp_helsida_april
2020_helsida
connys_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

ewas_helsida
centrum_sommar2022_helsida
liber_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

defacto_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
connys
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
mp_outsider2022
marina_outsider
nrh