center_pan21

Eldningsförbudet skärps-Tillåtet att grilla på egen tomt

Eldningsförbudet i länets 26 kommuner skärps nu från och med klockan 8 på fredagen.

Länsstyrelsen i Stockholm bar beslutat om ett skärpt eldningsförbud från klockan 8 idag fredag. Förbudet gäller tillsvidare med anledning av den senaste tidens värme och torka samt att det råder extremt hög brandrisk i skog och mark. Det innebär att det är förbjudet att elda, grilla och bränna med fast bränsle utanför sammanhållen bebyggelse.
– Det skärpta eldningsförbudet innebär även att det inte är tillåtet att grilla med fast bränsle vid allmänna fasta grillplatser. Däremot är det tillåtet att använda utrustning för matlagning som drivs med gas eller vätska, förutsatt att anordningen är utformad och placerad så att det inte finns risk för brandspridning, skriver Länsstyrelsen på sin hemsida.

Det är tillåtet att grilla på sin egen tomt förutsatt att anordningen är utformad och placerad så att det inte finns risk för brandspridning. Den som eldar är ansvarig för om något skulle gå fel.

eldsjal-helsida

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

defacto_helsida
mp_host_helsida
helsida_var2021
centrum_helsida2020

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

andersojag
bostad_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp-outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
eldsjal-outsider
bostad_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
andersojag_outsider
nrh