sommar

Eldningsförbud utfärdat

Länsstyrelsen har beslutat om eldningsförbud i hela länet på grund av hög brandrisk.

Eldningsförbud är utfärdat i Stockholms län på grund av den senaste tidens värme och torka. Dessutom visar prognosen att det blir fortsatt torrt den kommande veckan:
– Det råder hög brandrisk i skog och mark, med höga brandriskvärden. Det ser ut att bli fortsatt torrt och varmt även de kommande dagarna, och därför har vi fattat beslut om eldningsförbud, uppger Staffan Gröndahl på Länsstyrelsen för SVT Stockholm.

Läget är bekymmersamt i skog och mark, Länsstyrelsen vill med utfärdandet även påkalla allmänheten till försiktighet. Förra året var extremt med långa perioder av eldningsförbud. Det är nu förbjudet att grilla och elda i skog och mark. Man kan grilla med egen tomt om det finns en särskild iordningställd grillplats som är utformad så att elden inte sprids. Man kan också grilla på fasta grillplatser på allmän plats enligt SVT.

sigtunavatten_standard
ica_valsta_choklad
defacto_helsida
colorama_april2
happyhomes_2019

uppdaterad Kraftig röklukt över Märsta

Blåljus Kraftig röklukt spred sig över centrala Märsta under förmiddagen: - Det var lite panik för oss boende då det ruktade rök från ventilation i både bostäder och butiker, säger en läsare till märsta.nu

arlanda_golf_juli
bonava_juli_hel
sommar_centrum
sommar
sommarlov

Rävsta Sommarfritids fortsatt populärt

Ung & Student Rävsta sommarfritids har avslutats och barn från olika orter och skolor har mötts i Rävsta friluftsområde för en mängs aktiviteter: - Helt fantastiskt! Tack Sigtuna och fortsätt med Rävsta sommarfritids för våra fritidsavdelningar och barn i våran kommun, berättar fritidsledaren Bob van den Eijkhof.

nrh
sportfiske_sommar
bonava_juli_outsider
colorama_april
defacto_outsider
connys
arlanda_golf_juli2_outsider