defacto_pan2020

Eldningsförbud utfärdat

Länsstyrelsen har beslutat om eldningsförbud i hela länet på grund av hög brandrisk.

Eldningsförbud är utfärdat i Stockholms län på grund av den senaste tidens värme och torka. Dessutom visar prognosen att det blir fortsatt torrt den kommande veckan:
– Det råder hög brandrisk i skog och mark, med höga brandriskvärden. Det ser ut att bli fortsatt torrt och varmt även de kommande dagarna, och därför har vi fattat beslut om eldningsförbud, uppger Staffan Gröndahl på Länsstyrelsen för SVT Stockholm.

Läget är bekymmersamt i skog och mark, Länsstyrelsen vill med utfärdandet även påkalla allmänheten till försiktighet. Förra året var extremt med långa perioder av eldningsförbud. Det är nu förbjudet att grilla och elda i skog och mark. Man kan grilla med egen tomt om det finns en särskild iordningställd grillplats som är utformad så att elden inte sprids. Man kan också grilla på fasta grillplatser på allmän plats enligt SVT.

happyhomes_50
oppethus_helsida
teatergrillen_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

oppethus_outsider
nrh
teatergrillen_outsider
connys