centrum_host

Eldningsförbud utfärdat

Länsstyrelsen har beslutat om eldningsförbud i hela länet på grund av hög brandrisk.

Eldningsförbud är utfärdat i Stockholms län på grund av den senaste tidens värme och torka. Dessutom visar prognosen att det blir fortsatt torrt den kommande veckan:
– Det råder hög brandrisk i skog och mark, med höga brandriskvärden. Det ser ut att bli fortsatt torrt och varmt även de kommande dagarna, och därför har vi fattat beslut om eldningsförbud, uppger Staffan Gröndahl på Länsstyrelsen för SVT Stockholm.

Läget är bekymmersamt i skog och mark, Länsstyrelsen vill med utfärdandet även påkalla allmänheten till försiktighet. Förra året var extremt med långa perioder av eldningsförbud. Det är nu förbjudet att grilla och elda i skog och mark. Man kan grilla med egen tomt om det finns en särskild iordningställd grillplats som är utformad så att elden inte sprids. Man kan också grilla på fasta grillplatser på allmän plats enligt SVT.

defacto_helsida

Ökning av arbetsplatsolyckor i kommunne

Nyheter Fackförbundet Byggnads kommer att ge sig ut på en länsomfattande inspektion av byggnadsplatser, detta för att kontrollera så att säkerheten efterlevs. I Kommunen har 16 arbetsplatsolyckor skett bara i år.

fme_oktober
sigtunavatten_standard
dackskiftarna_helsida

Sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter En del av Valstavägen får sänkt hastighet: - Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030, säger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

ica_oktober
EXTRA

Förbipasserande attackerades av knivman

Nyheter En man greps i Valsta under förmiddagen sedan han försökt attackera förbipasserande med en kniv: - Han försökte hugga en man med barnvagn och två barn, säger ett vittne till märsta.nu

happyhomes_2019
greeknighthelsida
centrum_host_helsida
defacto_outsider
nrh
connys
greeknight_outsider
colorama_april2