defacto_pan
Elda inte i skog och mark. Risk för bränder är storFoto: MMS-Bild

Eldningsförbud utfärdat

Länsstyrelsen har utfärdat eldningsförbud i Stockholms län.

sportlov_centrum

Det råder eldningsförbud i länet med hänsyn till att brandrisken är hög i skog och mark. Eldningsförbudet utfärdades av Länsstyrelsen på tisdagen och gäller tillsvidare. Förbudet omfattar all eldning utomhus i skog och mark, även i iordningsställda grillplatser. Grillning på egen tomt omfattas inte. I SMHI:s prognos för de tio kommande dagarna finns ingen nederbörd och temperaturer konstant kring 25 grader och uppåt.

Brott mot ordningslagen
Att elda trots eldningsförbud innebär brott mot ordningslagen och polisen i Stockholms län har redan ryckt ut till ett sådant ärende, bara dryga timmen efter att förbudet utfärdades. Det gällde en brand i Kaananbadet väster om Stockholm som orsakades av en engångsgrill.

sangensemble
icavalsta_semlor
EXTRA

Beslut: Kommunen kan vräka nyanlända

Nyheter Kammarrätten ger Lidingö rätt om att de får vräka nyanlända efter två år, det öppnar upp även för Sigtuna kommun som haft ett antal uppmärksammade fall det senaste året.

defacto_helsida
sportlov2019

Flest städare och busschaufförer bor i kommunen

Nyheter Fackförbundet LO har tagit fram en rapport som visar vilka yrkesgrupper det finns mest av i en kommun: - Stockholms län är ett väldigt delat län. Människor med vårdbiträdelöner har inte råd att bo i kommuner som Danderyd. Det finns en tydlig koppling att kommuner med många högavlönade har få hyresrätter, säger Marika Lindgren Åsbrink, författare av rapporten hos LO.

arlandagolf
korpen_jan-feb
happyhomes_2019
banner_trerosor

Läsare: Rökare ta hand om ert skräp

Nyheter En läsare kontaktade märsta.nu med bild från Märsta station där det ligger massor med fimpar: - Till alla rökare: städa upp er egen skit ni slänger runt omkring er.

connys
ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider
nrh