defacto_panorama
Elda inte i skog och mark. Risk för bränder är storFoto: MMS-Bild

Eldningsförbud utfärdat

Länsstyrelsen har utfärdat eldningsförbud i Stockholms län.

Det råder eldningsförbud i länet med hänsyn till att brandrisken är hög i skog och mark. Eldningsförbudet utfärdades av Länsstyrelsen på tisdagen och gäller tillsvidare. Förbudet omfattar all eldning utomhus i skog och mark, även i iordningsställda grillplatser. Grillning på egen tomt omfattas inte. I SMHI:s prognos för de tio kommande dagarna finns ingen nederbörd och temperaturer konstant kring 25 grader och uppåt.

Brott mot ordningslagen
Att elda trots eldningsförbud innebär brott mot ordningslagen och polisen i Stockholms län har redan ryckt ut till ett sådant ärende, bara dryga timmen efter att förbudet utfärdades. Det gällde en brand i Kaananbadet väster om Stockholm som orsakades av en engångsgrill.

socialutmarkelse
valet2018

(S)-utspelet: Gröna ladan bevaras

Politik Om Socialdemokraterna hamnar i majoritet efter valet så avser man se till att Gröna ladan håller öppet och att Gröna ladans vänner kan fortsätta med bioverksamheten.

vuxenutbildning2
EXTRA

Barn plockades upp ur bassäng

Blåljus Ett barn plockades upp ur en bassäng på Midgårdsbadet: - Det kom in som drunkning, några har räddat ett barn, säger Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral.

Domen mot fritidsledaren

Kommunen om domen: Ska göra allt för att det inte ska hända igen

Nyheter Sigtuna kommun kommenterar domen mot fritidsledaren: - Jag är lättad att fritidsledaren nu är dömd, även om det givetvis är svårt för mig att bedöma om det är ett skäligt straff eller inte när offren är barn – barn som dessutom har varit i stark beroendeställning till sin förövare, säger Susana Olsson Casas, chef för Barn- och ungdomsförvaltningen.

steningeslottsommar
sap_valet2018
happy_homes_juli

Tjuvarna tar inte sommarlov

Nyheter Tjuvar är mer aktiva under semestermånaden juli än övrig tid på året, den slutsatsen drar försäkringsbolaget IF: - Tjuvarna tar aldrig semester men med små medel kan skadan minimeras eller i bästa fall undvikas helt, säger Caroline Starck, informationschef på If.

EXTRA

Tillslag mot lägenhet

Blåljus Polis slog till mot en lägenhet på Västra bangatan under eftermiddagen: - Det är ett utredningsärende, säger Towe Hägg vid Polisens ledningscentral.

EXTRA

Läkare ofredande patient

Notiser En läkare i kommunen har anmälts till Inspektionen för Vård och omsorg sedan han ska ha sexuellt ofredat en patient.

Extra

uppdaterad Bilar krockade i rondell

Blåljus Två bilar har krockade i Märstarondellen på väg 263: - Informationen jag har är att en kvinna ska vara skadad, uppger Stefan Malmberg, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral.

nfc_vinter
outsider_defacto
veterankraft_standard
yearlingsales
sigtunavatten_standard
connys
vuxentutbildning
objekt3
objekt2
forskontor
outsider_moderat
sap_outsider
val2018
Norra Redovisningshuset
objekt4