marsta_centrum_blackweekend
Elda inte i skog och mark. Risk för bränder är storFoto: MMS-Bild

Eldningsförbud utfärdat

Länsstyrelsen har utfärdat eldningsförbud i Stockholms län.

oppethus_agy

Det råder eldningsförbud i länet med hänsyn till att brandrisken är hög i skog och mark. Eldningsförbudet utfärdades av Länsstyrelsen på tisdagen och gäller tillsvidare. Förbudet omfattar all eldning utomhus i skog och mark, även i iordningsställda grillplatser. Grillning på egen tomt omfattas inte. I SMHI:s prognos för de tio kommande dagarna finns ingen nederbörd och temperaturer konstant kring 25 grader och uppåt.

Brott mot ordningslagen
Att elda trots eldningsförbud innebär brott mot ordningslagen och polisen i Stockholms län har redan ryckt ut till ett sådant ärende, bara dryga timmen efter att förbudet utfärdades. Det gällde en brand i Kaananbadet väster om Stockholm som orsakades av en engångsgrill.

budget2019

Mer till skolor och äldreomsorgen

Politik Den borgerliga alliansen har lagt fram ett budgetförslag som ska gå igenom Kommunstyrelsen. I den ingår satsningar på förskola, skola, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg.

happy_homes_juli
defacto_host2018
EXTRA

Kameraövervakning införs i Valsta

Nyheter Valsta får kameraövervakning meddelar lokalpolisområdeschef Emil Andersson: - Irriterat bland de kriminella eftersom vi valt att övervaka deras bästa plats, skriver han på Twitter.

oppethus_agy
sportfiskebanner2

Barnahus för brottsutsatta barn invigt

Nyheter Barn som blir utsatta för brott i bland annat Sigtuna kommun hänvisas till Barnahus Stockholm Nord som ligger i Sollentuna: - Ett sammanslaget Barnahus innebär fler ärenden under samma tak, berättar Anna-Karin Åberg, t f chef för individ- och familjeomsorgsförvaltningen i Sigtuna kommun.

komvuxq3_4
skridskoskola
sbrf_sep
sportfiske_banner
outsider
connys
colorama_vinter
objekt2
objekt4
nrh_sigtuna
objekt3