moderaterna_tack
Elda inte i skog och mark. Risk för bränder är storFoto: MMS-Bild

Eldningsförbud utfärdat

Länsstyrelsen har utfärdat eldningsförbud i Stockholms län.

Det råder eldningsförbud i länet med hänsyn till att brandrisken är hög i skog och mark. Eldningsförbudet utfärdades av Länsstyrelsen på tisdagen och gäller tillsvidare. Förbudet omfattar all eldning utomhus i skog och mark, även i iordningsställda grillplatser. Grillning på egen tomt omfattas inte. I SMHI:s prognos för de tio kommande dagarna finns ingen nederbörd och temperaturer konstant kring 25 grader och uppåt.

Brott mot ordningslagen
Att elda trots eldningsförbud innebär brott mot ordningslagen och polisen i Stockholms län har redan ryckt ut till ett sådant ärende, bara dryga timmen efter att förbudet utfärdades. Det gällde en brand i Kaananbadet väster om Stockholm som orsakades av en engångsgrill.

hostfest_centrum
defacto_banner_sep
happy_homes_juli
defacto_host2018
Extra

Ungdomsbråk i Valsta

Blåljus Två ungdomsgängs slogs i Valsta under eftermiddagen: - En person blödde näsblod mem behövde inte sjukvård, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral

Olycka vid Haga

Blåljus Flera bilar krockade vid Haga och framkomligheten till och från Sigtuna är begränsad.

Extra

Biljakt på E4:an slutade vid Eurostop – en man gripen

Blåljus En bil vägrade stanna på E4:an vid Uppsala och en polisjakt inleddes. Färden tog slut på Eurostops parkering där föraren greps misstänkt för en rad olika brott. – Vi har även tagit bilen i beslag eftersom att personen är misstänk för liknande brottslighet i närtid, säger Johan Sohlberg vid Uppsalapolisen.

Norra Redovisningshuset
outsider
nfc_vinter
sbrf_sep
objekt3
objekt2
objekt4
connys
skanela_matcher18-19
sportfiske_banner
komvuxq3_4
sigtunavatten_standard