panorama_centrum
Foto: Jamshid Jamshidi

Eldningsförbud utfärdas idag

Idag torsdag klockan 13 kommer eldningsförbud att utfärdas meddelar Räddningscentralerna i Stockholms län och Mitt.

Sigtuna kommun omfattas av eldningsförbudet som utfärdas idag klockan 13.00. Detta med anledning av den senaste tidens värme och torks vilket leder till hög brandrisk i mark och skog. Länsstyrelsen har i samråd med räddningstjänsterna och utifrån SMHI:s prognos beslutat om förbudet som gäller i hela länet.

Under eldningsförbudet är det förbjudet att elda, grilla och träna utanför sammanhållen bebyggelse. Men man får grilla på egen tomt om grillen är utformad och placerad så att det inte finns risk för spridning, man kan också få grilla på fasta platser på allmän plats. Med det menas en eldplats som är begränsad med brännbart material så att elden inte kan sprida sig.

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

ewas_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

centrum_sommar2022_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

liber_helsida
2020_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
marinan_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
mp_outsider2022
nrh
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys