panorama_centrum
Foto: Göteborg Energi

Elbilsladdning kostade kommunen över 260 000 kronor

Sigtuna kommun har beslutat att avgiftsbelägga laddning för elbilar men under flera år har det varit gratis.

märsta.nu kunde nyligen avslöja att elbilsladdning på kommunala laddplatser ska avgiftsbeläggas. Syftet var tidigare att bidra till omställning bland kommuninvånare från fossila fordon till förnybara. Men i takt med att antalet elbilar ökat har även fler börjat använda laddstolparna för att ladda gratis. Eller notan har ju indirekt hamnat på skattebetalarna eftersom kommunen tog kostnaden.
Kommunen har haft laddplatser i Märsta, Rosersberg och Sigtuna. Den totala kostnaden under två års tid uppgår till drygt 65 800 kronor. Största kostnaden stod Sigtuna för där det varit fyra uttag och under 2021 har den kostnaden uppgått till 113 000 för samtliga uttag. Totalt under två års tid har kommunens elräkning för samtliga tolv laddplatser uppgått till 262 000 kronor. Ulf Sävström, utredare på teknik och servicekontoret, uppger att en ny betallösning ska vara på plats under våren.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

2020_helsida
connys_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

liber_helsida
ewas_helsida
centrum_sommar2022_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

mp_helsida_april
marinan_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
connys
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider