sommar
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Elbilar får förtur på Arlanda

Swedavia går med i initiativet Nollzon vilket innebär att elbilar får förtur på bland annat Arlanda: - Swedavia har under många år konsekvent och tillsammans med partners arbetat med att minska koldioxidutsläppen från marktransporter, säger Lena Wennberg, miljöchef på Swedavia, i ett pressmeddelande.

marstakalaset_artikel

Taxi till och från Swedavias flygplatser kommer att vara elbilsprioriterade när de beställs från något av de bolag som är med i initiativet. Bara Arlanda och Bromma har omkring 3,5 miljoner taxiresor om året.
– Samarbetet med Nollzon blir ytterligare ett bidrag i vårt hållbarhetsarbete och övergripande mål att samtliga våra flygplatser ska ha noll koldioxidutsläpp från den egna verksamheten 2020, säger Lena Wennberg, miljöchef på Swedavia.

Inledde arbetet 2011
Arbetet med att endast göra det möjligt för miljötaxibilar att hämta resenärer vid Arlanda startade redan 2011 och med hjälp av Nollzon ska man ta nästa steg. Swedavia arbetar också med att bygga upp en laddningsstruktur kring Arlanda för eltaxi och kollektivtrafik som främjar miljövänliga transporter. Gordon Strömfelt, projektledare på Nollzon för Sustainable Inovation ser det som en signal till taxibolag kring flygplatser att det är dags att ställa om.

Flera ledande bolag i landet har redan gått med i Nollzon, bland annat Vattenfall och ABB. Taxibolag som är med i Nollzon i Stockholm är exempelvis Taxi Stockholm, Sverigetaxi och Taxi Kurir. Det finns även hotell- och konferensanläggningar i kommunen som är kopplade till Nollzon.

arlanda_golf_juli
sommar
ica_valsta_choklad
defacto_helsida
marstakalas_helsida
happyhomes_2019
kontor_thaifong

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

colorama_april2
sommar_centrum

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

nrh
defacto_outsider
colorama_april
connys
sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider