defacto_pan
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Elbilar får förtur på Arlanda

Swedavia går med i initiativet Nollzon vilket innebär att elbilar får förtur på bland annat Arlanda: - Swedavia har under många år konsekvent och tillsammans med partners arbetat med att minska koldioxidutsläppen från marktransporter, säger Lena Wennberg, miljöchef på Swedavia, i ett pressmeddelande.

sportlov_centrum

Taxi till och från Swedavias flygplatser kommer att vara elbilsprioriterade när de beställs från något av de bolag som är med i initiativet. Bara Arlanda och Bromma har omkring 3,5 miljoner taxiresor om året.
– Samarbetet med Nollzon blir ytterligare ett bidrag i vårt hållbarhetsarbete och övergripande mål att samtliga våra flygplatser ska ha noll koldioxidutsläpp från den egna verksamheten 2020, säger Lena Wennberg, miljöchef på Swedavia.

Inledde arbetet 2011
Arbetet med att endast göra det möjligt för miljötaxibilar att hämta resenärer vid Arlanda startade redan 2011 och med hjälp av Nollzon ska man ta nästa steg. Swedavia arbetar också med att bygga upp en laddningsstruktur kring Arlanda för eltaxi och kollektivtrafik som främjar miljövänliga transporter. Gordon Strömfelt, projektledare på Nollzon för Sustainable Inovation ser det som en signal till taxibolag kring flygplatser att det är dags att ställa om.

Flera ledande bolag i landet har redan gått med i Nollzon, bland annat Vattenfall och ABB. Taxibolag som är med i Nollzon i Stockholm är exempelvis Taxi Stockholm, Sverigetaxi och Taxi Kurir. Det finns även hotell- och konferensanläggningar i kommunen som är kopplade till Nollzon.

banner_trerosor
korpen_jan-feb

Synsam Märsta blev Årets butik

Näringsliv Synsam i Märsta har utsetts till årets franchisebutik inom Synsam Sverige: - Vi blev väldigt överraskade av att bli årets franchise butik 2018 eftersom vi är en av de minsta butikerna inom Synsam, säger ägaren Ann-Charlotte Berglund till märsta.nu

sigtunavatten_standard
connys
happyhomes_2019

Fordonsbolaget etablerar i Rosersberg

Näringsliv Fordonsbolaget där sigtunabon Kevin Aslan är delägare etablerar Europas modernaste bilanläggning i Rosersberg: - Vi vill förenkla köpprocessen för människor när de köper sin bil. Det ska vara lika enkelt att köpa en bil online som en t-shirt eller ett par skor, uppger Kevin Aslan i ett pressmeddelande.

ridskola_2019_helsida

Så arbetar Märsta Förenade i Förbifart Stockholm

Näringsliv Märsta Förenades arbete i Förbifart Stockholm pågår för fullt och även näringslivschefen Mathias Forsberg har besökt arbetsplatsen: - Det var ett väldigt givande besök och jag vill tacka Märsta Förenade för ett inspirerande studiebesök, säger Forsberg i ett pressmeddelande.

sangensemble
defacto_helsida
arlandagolf
extravaganza_outsider
nrh
ridskola2019_outsider