bostadsformedling
Foto: Genrebild

Ekologisk mjölk blir kvar på skolan

Efter märsta.nu:s avslöjande i helgen om att ekologiska mjölken plockas bort för att spara in 112 000 kronor har kommunen nu ändrat sig och låter den vara kvar tillsvidare.

centrum_artikel

märsta.nu avslöjade i helgen att den ekologiska mjölken skulle tas bort som en del av ett besparingsprogram på kommunen, MatEnheten behövde spara in 2 miljoner kronor på livsmedel i år och 112 000 kronor skulle tas genom att byta ut ekologisk mjölk mot vanlig mjölk. Men beslutet hann knappt träda i kraft innan det ändrades, den ekologiska mjölken blir kvar är beskedet från Leif Hildebrand, tf chef på Barn- och ungdomsförvaltningen i Sigtuna kommun.

Leif Hildebrand säger att det inte är på grund av några reaktioner från kommuninvånare som man valt att behålla den ekologiska mjölken.
– Det har inte varit så mycket reaktioner, det är inte därför vi ändrat oss. Det var dumt att lyfta ut mjölken som enskild åtgärd.

Kommunen kommer att göra en översyn av livsmedelssortimentet i kommunen som beräknas vara klar om ca en månad. Beslutet om att plocka bort ekologisk mjölk hann troligtvis inte ens träda i kraft. Tills dess att utredningen är klar kommer den ekologiska mjölken att kvarstå i sortimentet.

defacto_helsida
2020_helsida
brobygget_helsida_valsta
sigtunahem_sokbostad
connys_helsida
helsida_sommarlov
brobygget_midgard_helsida
studeravidare_helsida
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

happyhomes_sommar2020
Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

centrum_helsida2020
centrum_sommar_out
brobygget_outsider_valsta
outsider_sommarlov
studeravidare_outsider
brobygget_midgard_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh