defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Ekillaskolan lanserar sverigeunik Naturklass

Från och med åk 7 i hösten kan man välja en så kallad Naturklass via Ekillaskolan.

centrum_artikel

Sigtuna kommun lanserar i samband med skolvalet en Naturklass som erbjuda via Ekillaskolan. Eleverna kommer att gå Naturskolan och blanda forskning, friluftsliv och framtid i något som beskrivs som en spännande, rolig och unik upplevelse för högstadietiden.

Satsningen lär vara unik i landet och ligger rätt i tiden då det enligt Sigtuna kommun finns studier som visar på positiva effekter av utomhuspedagogik samt att utevistelse främjar både fysisk och psykisk hälsa. I utbildningen kommer man också att poängtera hållbar utveckling. Samtliga i kommunen kan göra välja Naturklassen på Ekillaskolan i samband med skolvalet.

 

2020_helsida
happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida
sigtunastad_helsida
dackskiftarna_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

centrum_helsida2020
vardcentral_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh