arlandagk_panorama
Foto: Arkivbild

Ekillaelever missnöjda med maten

Elever på Ekillaskolan klagar över att maten inte är vällagad och att muslimer inte får halalkost: - Alla skolor har samma matsedel och därmed serveras samma rätter varje dag på skolorna, säger Camilla Lindström, områdeschef och leg. dietist på MatEnheten.

centrum_pask

Elever på Ekillaskolan har skrivit ett medborgarförslag där de föreslår att maten på deras skola ska förbättras. Det klagas över att potatisen är hård och att muslimer inte får halalkost utan får äta vegetariskt istället. Eleverna tycker att det är konstigt att eleverna inte får halal eftersom vegetariskt är dyrare än halal. Man tycker också att det serveras för mycket ris i skolan och föreslår samtidigt att man ska få ha önskeveckor, sopporna anses vara för vattniga och på det stora hela så är maten inte näringsrik nog.

Tar upp det med kökschefen
Camilla Lindström, områdeschef och leg. dietist på MatEnheten, har tagit del av Medborgarförslaget via märsta.nu. Hon kan inte uttala sig huruvida potatisen var för hård den specifika dagen, men håller med om att potatisen sa vara genomkokt.
– När vi får synpunkter på maten så tar vi upp det med kökschefen och resterande kökspersonal för att stämma av vad som hänt och säkerställa att det inte sker igen.

Samma matsedel på alla skolor
Camilla Lindström poängterar att alla skolor har samma matsedel och därmed seedas samma rätter varje dag i skolorna.
– Alla maträtter är näringsberäknade oavsett om det är dagens gröna, dagens eller soppa. Vi har regelbundna möten med elevrådet där vi pratar mat, vi har också en elevenkät varje år där eleverna får komma till tals.

Inget krav att erbjuda halal
Elva elever har anmält att de önskar halalkost på Ekillaskolan. Skolan är enligt skollagen inte skyldig att servera halalmat utan i sådana fall kan man tillgodose behovet genom att servera vegetariskt som passar alla oavsett religion eller etiska skäl.

logistik_utbildning
valsta_utveckling

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

happyhomes_2019
ica_pask

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

fme_helsida

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

defacto_helsida
bonava_helsida

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

sigtunavatten_standard

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

centrum_pask_helsida

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

bonava_outsider
sigtunavatten_outsider
valsta_utveckling_2
colorama_april
defacto_outsider
fme_outsider
ridskola2019_outsider
sh_oppet