moderaterna_panorama
Foto: Insändarbild
Foto: Insändarbild
Foto: Insändarbild

Eid firades i Valsta

I torsdags var det Eid som markerar slutet på fastemånaden Ramadan inom Islam.

Muslimer runt om i kommunen firade Eid i torsdags. Många firade runt om på gårdar i kommunen, bland dessa fanns Angela Zaidi som firade tillsammans med sin familj på Frejgatan. Eid markerar slutet på fastemånaden Ramadan. Familjen Zaidi hade dekorerat gården med ägg och annan utsmyckning, de hade klätt upp sig i traditionella kläder och åt samt umgicks. Även förbipasserande uppmärksammade firandet.

centrum_sommar2022_helsida
liber_helsida
defacto_helsida
mp_helsida_april
2020_helsida
ewas_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

connys_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

marinan_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
mp_outsider2022
nrh
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
swedol_outsider
connys
ewas_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider