moderaterna_panorama
Olov Holst (M)Foto: Marie-Therese Karlberg

Efterlyser mer pengar till avhopparverksamhet

Sigtuna kommun vill att staten bidrar med mer pengar till avhopparverksamhet: - Varje individ kostar en och en halv miljon, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) till Tv4.

Staten behöver ta större ansvar för att finansiera avhopparverksamhet anser en majoritet av de kommunerna med utsatta områden, Sigtuna är en av dessa. Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande intervjuades i TV4 om saken. Han berättade att varje enskild individ som ska hoppa av kostar 1,5 miljoner. Det är enbart för individen och inte andra kringkostnader som rör dennes familj.

Holst befarar att man måste pausa avhopparverksamheten tills dess att staten skjuter till mer medel. Holst tror inte ens att 30 miljoner räcker för att finansiera de avhoppare som finns i Sigtuna kommun. Avhopparprogram handlar om att få kriminella att byta livsstil. Men man måste samtidigt ta hand om familjen eftersom hot kan övergå till dem.

Extra

Vapenlarm i Sigtuna

Blåljus Polis larmades till Sigtuna under tisdagseftermiddagen med anledning av att man sett en personer med vapenliknande föremål i en bil.

ewas_helsida
defacto_helsida
marinan_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

mp_helsida_april
connys_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

2020_helsida
liber_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
nrh
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
ewas_outsider
swedol_outsider
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider