moderater_pan_sommar
Lotta Giesenfeld BomanFoto: Sigtunahöjden

Efterfrågan inom hotellnäringen på väg upp

I takt med att Sverige öppnar upp spår nu hotellbranschen en bättre höst: - Som företagare i besöksnäringen kan jag nu se ljuset i tunneln och efterfrågan för andra halvåret ser betydligt bättre ut än både 2018 och 2019, vilket är glädjande, säger Lotta Giesenfeld Boman, vd och ägare Sigtunahöjden Hotell och Konferens.

panorama_centrum

I samband med en pressträff på Sigtunahöjden presenterade Företagarna i Stockholms län Småföretagarbarometern. Läget för företagandet i länet var dystert då man nu är på den lägsta nivån sedan mätningarna startade. Men man är ändå optimistiska inför det kommande året då sex av tio företagare vill växa.
– Vi befarade att småföretagskonjunkturen skulle sjunka på grund av pandemin och restriktionerna, vilket nu bekräftas av Småföretagsbarometern. Bland annat har företag inom besöksnäringen haft extremt svåra utmaningar, säger Thomas Byström, regionchef Företagarna Stockholm.

Medverkade på träffen gjorde Lotta Giesenfeld Boma, VD och ägare av Sigtunahöjden. Hon berättade att hon nu ser ljuset av tunneln och att det ser bättre ut för andra halvan av 2021 än vad det gjorde till och med före pandemin 2018 och 2019.
– Men det finns orosmoln. Möten och konferenser kommer igång först i september, så likviditeten kommer fortsatt vara ansträngd flera månader till. Eftersom krisen dragit ut på tiden kan vi inte återanställa uppsagd personal, de har vidareutbildat sig, bytt bransch och gått vidare. Konkurrensen om talangerna blir stenhård och det finns en stor risk att lönerna drivs upp. Därför behöver företag i utsatta branscher en sänkning av arbetsgivaravgifterna för att klara betala konkurrenskraftiga löner i ett ansträngt likviditetsläge, säger Lotta Giesenfeld Boman.

SAS säkrar likvida medel

Näringsliv SAS säkrar 700 miljoner dollar från riskkapitalfonder som förvaltas av Apollo Global Management: - Vi är glada att ha säkrat detta finansieringsåtagande från investmentfirman Apollo Global Management efter en omfattande och konkurrensutsatt process, säger styrelseordförande Carsten Dilling.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Sigtunabo startar Co-working-center

Näringsliv Daniel Mancilla från Sigtuna startar ett co-working-center i Arlandastad i september: - - Vi vill göra människovänliga kontor. Det betyder att vi inreder och sätter belysning utifrån de behov som människor har under en hel dag och ett helt år säger Daniel Mancilla, VD på Arlandabaserade Maleon.

kso_helsida
social_helsida
centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april

Tre av fyra resenärer är tillbaka

Näringsliv Arlanda hade drygt 1,9 miljoner resenärer i juni vilket innebär att fyra av fem resenärer är tillbaka: - Vi har nu ett stabilare läge på Arlanda och en förbättrad kösituation till säkerhetskontrollen, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

helsida_sfs
mote_helsida

Norwegian ökar kraftigt i juni

Näringsliv Norwegian rapporterar en ökning i antalet resenärer till nästan 2 miljoner: - Jag är mycket glad över att vi genomfört nästan 100 procent av de cirka 400-450 dagliga flygningarna vi hade planerat i juni, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.

klart: Det blir strejk

Näringsliv SAS-piloterna och SAS har inte kommit överens och det blir därmed en strejk: - Vi beklagar djupt att våra kunder påverkas av denna strejk, den leder till förseningar och inställda flyg, säger Anko van der Werff, President & CEO på SAS.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
swedol_outsider
pantamera_out
nrh
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
sfs_out
mote_outsider
outsider_social
kso-duell_out
centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022