moderaterna_riksdag
Lotta Giesenfeld BomanFoto: Sigtunahöjden

Efterfrågan inom hotellnäringen på väg upp

I takt med att Sverige öppnar upp spår nu hotellbranschen en bättre höst: - Som företagare i besöksnäringen kan jag nu se ljuset i tunneln och efterfrågan för andra halvåret ser betydligt bättre ut än både 2018 och 2019, vilket är glädjande, säger Lotta Giesenfeld Boman, vd och ägare Sigtunahöjden Hotell och Konferens.

centrum_artikel

I samband med en pressträff på Sigtunahöjden presenterade Företagarna i Stockholms län Småföretagarbarometern. Läget för företagandet i länet var dystert då man nu är på den lägsta nivån sedan mätningarna startade. Men man är ändå optimistiska inför det kommande året då sex av tio företagare vill växa.
– Vi befarade att småföretagskonjunkturen skulle sjunka på grund av pandemin och restriktionerna, vilket nu bekräftas av Småföretagsbarometern. Bland annat har företag inom besöksnäringen haft extremt svåra utmaningar, säger Thomas Byström, regionchef Företagarna Stockholm.

Medverkade på träffen gjorde Lotta Giesenfeld Boma, VD och ägare av Sigtunahöjden. Hon berättade att hon nu ser ljuset av tunneln och att det ser bättre ut för andra halvan av 2021 än vad det gjorde till och med före pandemin 2018 och 2019.
– Men det finns orosmoln. Möten och konferenser kommer igång först i september, så likviditeten kommer fortsatt vara ansträngd flera månader till. Eftersom krisen dragit ut på tiden kan vi inte återanställa uppsagd personal, de har vidareutbildat sig, bytt bransch och gått vidare. Konkurrensen om talangerna blir stenhård och det finns en stor risk att lönerna drivs upp. Därför behöver företag i utsatta branscher en sänkning av arbetsgivaravgifterna för att klara betala konkurrenskraftiga löner i ett ansträngt likviditetsläge, säger Lotta Giesenfeld Boman.

2020_helsida

Arlandastadbaserade Veddestagruppen köps upp

Näringsliv Arlandastadbaserade Veddestagruppen köps upp av Posti Group: - Det är med stor spänning och förväntan Veddestagruppen med Aditro Logistics som ny ägare kliver in i nästa kapitel av resan som påbörjades för 30 år sedan, säger Jonas Eriksson, VD för Veddestagruppen.

centrum_helsida2020
handbollsskola
defacto_helsida
mod_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
coronakrisen

SAS ökade trafik med 300 procent

Näringsliv SAS såg en kraftig ökning av resenärer under november: - Vi har sett en gradvis ökning av efterfrågan under de senaste månaderna i takt med att reserestriktioner har hävts, säger Anko van der Werff, vd och koncernchef för SAS.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
centrum_sommar_out
nrh
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider