sommar
Nadja Karademir för ett år sedan på FramtidsgalanFoto: Pressbild/Framtidsgalan

Efter vinsten på Framtidsgalan: Nadja blev chef

Ett år efter att Nadja Karademir prisats på Framtidsgalan som Årets inspiratör är hon nu biträdande enhetschef på Sigtuna kommun.

marstakalaset_artikel

Nadja Karademir arbetade på Hemskogens äldreboende då hon nominerades av sin chef till Framtidsgalan, hon vann kategorin Årets inspiratör. Idag har kommunen tagit till vara på hennes kompetens och hon är numera biträdande enhetschef:
– Jag har hållit i några föreläsningar, träffat politiker och chefer på olika nivåer, byggt upp ett nätverk samt jobbat med mitt egna varumärke. Det har varit väldigt roligt och givande, säger Nadja Karademir i ett pressmeddelande från Framtidsverket.

Framtidsverket har följt upp med vinnaren efter ett år. Att bli nominerad och vinna på galan var ett stort inslag i hennes karriär:
– Jag pratade alltid kring mitt yrke som undersköterska samt om hur vi undersköterskor arbetar och hur läget ser ut inom vården. Framtidsgalan har haft en stor betydelse för mig då jag nu ser hur kritiskt läget ser ut inom den offentliga sektorn och att vi behöver rekrytera och locka många fler, förklarar Nadja.

Nu är det på nytt dags att skicka in nomineringar till Framtidsgalan. Framtidsgalan uppmärksammar engagemang i offentlig sektor. Nadja uppmanar alla att anmäla kollegor eller chefer:
– Nominera på! Stjärnor behöver lyftas fram för att andra stjärnor skall våga kliva fram, säger Nadja.

happyhomes_2019
arlanda_golf_juli
sommar_centrum

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

kontor_thaifong

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

miljopris_helsida

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

sigtunavatten_standard
ica_valsta_choklad

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

colorama_april2
defacto_helsida

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

connys
miljopris_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
colorama_april
defacto_outsider
sportfiske_sommar
nrh