moderater_pan_sommar
Foto: Daniel Iskandar

Efter Vikingahallen – Vaccinbussar kan trafikera kommunen

Trots personalbrist och lägre intresse för vaccinering i kommunen kommer Vikingahallen att användas som central till och med oktober ut.

centrum_artikel

Sigtuna kommun som hyr ut Vikingahallen till Ally meddelar att vaccineringen där kommer att pågå oktober ut. Därefter kommer vaccineringen i kommunen att ske på annan eller andra platser om inget oförutsett inträffar. Region Stockholm ser över andra alternativ, som bussar, enligt Sigtuna kommun. Innan dess är det inte aktuellt att byta lokal, detta trots att det råder personalbrist och att Ally stängt i flera dagar fram till 1:a september.

Argumenten för att fortsätta i kommunen som tidigare är för att vaccinationsgraden hos de yngre visat sig lägre i Sigtuna kommun än på andra platser och det är därför viktigt med en inarbetad och väletablerad plats för vaccinering.

Ally kommer troligtvis från nästa vecka att erbjuda vaccinering för 16-17-åringar vilket man inte kunnat göra tidigare. Vikingahallen ligger bra till strategiskt för det med närheten till Arlandagymnasiet bland annat.

B-hallens yta fungerar för att vaccinera mellan 1500-1600 i veckan vilket kräver utrymme för väntande och för den som ska vänta efter sprutan samt att man kan hålla avstånd. Slutligen avser man inte byta eftersom det tar tid att få en ny lokal samt få den godkänd av Region Stockholm.

mp_host_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
vaccin
helsida_var2021
centrum_helsida2020
connys_helsida
bostad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh
bostad_outsider
mp-outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
vaccin-outsider
connys
centrum_sommar_out