defacto_pan2020
Foto: Daniel Iskandar

Efter tumultet: Verksamheten kan fortgå

Efter att en person konstaterats sjuk av Coronaviruset utbröt tumult på Migrationsverket och flera personer greps. Smittskyddsläkare gör bedömningen att verksamheten kan fortgå som vanlig på anläggningen i Märsta.

centrum_artikel

märsta.nu rapporterade på onsdagen om att det utbröt tumult på Migrationsverket. Två anställda attackerades av ett 10-15 tal förvarstagna enligt Aftonbladet. I ett pressmeddelande bekräftar Migrationsverket en ”hotfull” situation. Polis upprättade två anmälningar om våld mot tjänstemän sedan medarbetare attackerats.

Dock kan verksamheten fortgå, detta sedan smittskyddsläkare bedömt saken. För att minska risk för smittspridning har man begränsat möjlighet till besök på förvaret just nu. Två personer har utöver den smittade visat symtom för sjukdomen men inte testats. Samtliga har isolerats.
– Migrationsverket arbetar just nu för att hitta den bästa lösningen för att upprätthålla verksamheten, både med hänsyn till personal och andra förvarstagna, skriver Migrationsverket i ett pressmeddelande.

studeravidare_helsida
stottasigtuna_helsida

Kvinna misshandlad i Märsta

Blåljus En kvinna misshandlades under natten i Märsta: - Utredningsläget är gott, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

kcbygg_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
speedy_helsida
happy_homes_mars
valvet_helsida
marina_helsida
speedy_outsider
swedol_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
kcbygg_outsider
valvet_outsider
studeravidare_outsider
stottasigtuna_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
studenten2020_outsider