moderater_pan_sommar
Foto: Daniel Iskandar

Efter tumultet: Verksamheten kan fortgå

Efter att en person konstaterats sjuk av Coronaviruset utbröt tumult på Migrationsverket och flera personer greps. Smittskyddsläkare gör bedömningen att verksamheten kan fortgå som vanlig på anläggningen i Märsta.

märsta.nu rapporterade på onsdagen om att det utbröt tumult på Migrationsverket. Två anställda attackerades av ett 10-15 tal förvarstagna enligt Aftonbladet. I ett pressmeddelande bekräftar Migrationsverket en ”hotfull” situation. Polis upprättade två anmälningar om våld mot tjänstemän sedan medarbetare attackerats.

Dock kan verksamheten fortgå, detta sedan smittskyddsläkare bedömt saken. För att minska risk för smittspridning har man begränsat möjlighet till besök på förvaret just nu. Två personer har utöver den smittade visat symtom för sjukdomen men inte testats. Samtliga har isolerats.
– Migrationsverket arbetar just nu för att hitta den bästa lösningen för att upprätthålla verksamheten, både med hänsyn till personal och andra förvarstagna, skriver Migrationsverket i ett pressmeddelande.

mp_helsida_april
helsida_sfs
connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
kso_helsida

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
mp_outsider2022
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
sfs_out
swedol_outsider
nrh
kso-duell_out
connys
ridskola_2020_outsider