sommar
Foto: Jamshid Jamshidi

Efter Polisens bakläxa: P-vakter överväger fota ventiler

Efter att Polismyndigheten upphävt kommunens parkeringsböter för ett fordon som stått för länge i Sigtuna så överväger kommunen att ändra rutinerna.

märsta.nu rapporterade förra veckan om att Polisen upphävde parkeringsböter på Roslagsgatan i Sigtuna, enligt P-vakterna hade fordonet stått längre än fyra timmar. Men när fordonsägaren överklagade till Polisen så undanröjdes böterna.

Kommunens vakter fick kritik från fordonsägaren som hävdade att böterna sätts godtyckligt utan ordentlig dokumentation. Inte alla orkar överklaga menade fordonsägaren. Nu kommer kommunen att se över sina rutiner, normalt så är det inte aktuellt att fota ventiler enligt Mikael Kraus, biträdande enhetschef på Trafikdriftsenheten.
– Vaktens noteringar om ventilposition har traditionellt sett haft ett högt bevisvärde.
Dock får vi se om vi på något sätt ska ändra rutiner mot bakgrund av detta ärende, skriver Kraus i mail till märsta.nu

sigtunavatten_standard
sommar_centrum
bonava_juli_hel
ica_valsta_choklad
arlanda_golf_juli

uppdaterad Kraftig röklukt över Märsta

Blåljus Kraftig röklukt spred sig över centrala Märsta under förmiddagen: - Det var lite panik för oss boende då det ruktade rök från ventilation i både bostäder och butiker, säger en läsare till märsta.nu

sommar
colorama_april2
happyhomes_2019
defacto_helsida
sommarlov

Rävsta Sommarfritids fortsatt populärt

Ung & Student Rävsta sommarfritids har avslutats och barn från olika orter och skolor har mötts i Rävsta friluftsområde för en mängs aktiviteter: - Helt fantastiskt! Tack Sigtuna och fortsätt med Rävsta sommarfritids för våra fritidsavdelningar och barn i våran kommun, berättar fritidsledaren Bob van den Eijkhof.

bonava_juli_outsider
nrh
arlanda_golf_juli2_outsider
colorama_april
connys
sportfiske_sommar
defacto_outsider