sommar
Kameror monterades upp på väg 263 i höjd med GranbyFoto: Daniel Iskander

Efter krocken: Nu kommer kameror vid Granby

Några av kamerorna på väg 263 mellan Sigtuna och Erikssund har nu kommit igång.

marstakalaset_artikel

Trafikverket skulle egentligen haft kameror igång på väg 263 mellan Sigtuna-Erikssund igång redan till årsskiftet 17/18, men av okänd anledning så har det dröjt. Farten är på flera sträckor högre än vad den bör vara vid exempelvis Granby och Helgestabodarna där det är 60 respektive 70 km/h.

Förra veckan inträffade även en trafikolycka just vid infarten till Granby där en kamera egentligen skulle vara monterad. Men under onsdagen monterades kameror upp i höjd med Granby i båda riktningar, nu återstår att montera upp kameror vid Helgestabodarna, Erikssund och Österby.

sommar

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

kontor_thaifong
arlanda_golf_juli

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

happyhomes_2019
colorama_april2
marstakalas_helsida
ica_valsta_choklad
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

defacto_helsida
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

sigtunavatten_standard
arlanda_golf_juli2_outsider
connys
defacto_outsider
sportfiske_sommar
colorama_april
nrh