arlandagk_panorama
Kameror monterades upp på väg 263 i höjd med GranbyFoto: Daniel Iskander

Efter krocken: Nu kommer kameror vid Granby

Några av kamerorna på väg 263 mellan Sigtuna och Erikssund har nu kommit igång.

rosta_sigtuna2

Trafikverket skulle egentligen haft kameror igång på väg 263 mellan Sigtuna-Erikssund igång redan till årsskiftet 17/18, men av okänd anledning så har det dröjt. Farten är på flera sträckor högre än vad den bör vara vid exempelvis Granby och Helgestabodarna där det är 60 respektive 70 km/h.

Förra veckan inträffade även en trafikolycka just vid infarten till Granby där en kamera egentligen skulle vara monterad. Men under onsdagen monterades kameror upp i höjd med Granby i båda riktningar, nu återstår att montera upp kameror vid Helgestabodarna, Erikssund och Österby.

eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

mp_eu
moderaternamaj

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

varfest_helsida
happyhomes_2019
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

eu_sap
v_eu_helsida
nationaldag_helsida
rosta_sigtuna2
bonava_maj_helsida
ridskola2019_outsider
connys
sh_bovard_out
bonava_maj_outsider
rosta_sigtuna
colorama_april
moderaterna_maj_outsider
nationaldag_out
sap_outsider_eu
sh_oppet
fme_outsider
mp_eu_outsider
oppning_outsider
v_eu
defacto_outsider
nrh