bovard_sh
Foto: Daniel Iskander

Efter intensiv vinter-nu minskar bilinbrotten

Efter ett hektiskt första kvartal i år konstaterar Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna att bilinbrotten nu minskat.

rosta_sigtuna2

Polisen hade en intensiv period det första kvartalet med anledning av att bilinbrotten ökade kraftigt just i Norrort, flera stölder av bilutrustning inträffade i just Sigtuna kommun. Målet var rattar av märket Audi och BMW, ibland även andra fabrikat som Volvo. Polisen konstaterar i ett utskick till sina grannsamverkansgrupper i kommunen att inbrotten i Märsta och Sigtuna minskar medan Rosersberg ligger kvar på ungefär samma nivå från nyår och till och med 13:e juni.

För att minska inbrotten i sommar tänk på att hålla ”koll” ute på gatan, var glad och fråga när det dyker upp okända. Se till att hålla fönster och dörrar stängda, många inbrott sker genom altandörren eller en olåst ytterdörr. Ta in grannens post, ställ ut och ta in soptunnor, klipp gräsmattan.

eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

nationaldag_helsida
v_eu_helsida

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

bonava_maj_helsida
happyhomes_2019
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

oppning_helsida
eu_sap
moderaternamaj
rosta_sigtuna2
varfest_helsida
nrh
sh_oppet
mp_eu_outsider
rosta_sigtuna
v_eu
moderaterna_maj_outsider
sap_outsider_eu
ridskola2019_outsider
fme_outsider
oppning_outsider
defacto_outsider
sh_bovard_out
nationaldag_out
colorama_april
connys
bonava_maj_outsider