sommar
Foto: Daniel Iskander

Efter intensiv vinter-nu minskar bilinbrotten

Efter ett hektiskt första kvartal i år konstaterar Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna att bilinbrotten nu minskat.

marstakalaset_artikel

Polisen hade en intensiv period det första kvartalet med anledning av att bilinbrotten ökade kraftigt just i Norrort, flera stölder av bilutrustning inträffade i just Sigtuna kommun. Målet var rattar av märket Audi och BMW, ibland även andra fabrikat som Volvo. Polisen konstaterar i ett utskick till sina grannsamverkansgrupper i kommunen att inbrotten i Märsta och Sigtuna minskar medan Rosersberg ligger kvar på ungefär samma nivå från nyår och till och med 13:e juni.

För att minska inbrotten i sommar tänk på att hålla ”koll” ute på gatan, var glad och fråga när det dyker upp okända. Se till att hålla fönster och dörrar stängda, många inbrott sker genom altandörren eller en olåst ytterdörr. Ta in grannens post, ställ ut och ta in soptunnor, klipp gräsmattan.

sommar

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

defacto_helsida
happyhomes_2019

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

ica_valsta_choklad
colorama_april2
arlanda_golf_juli
sigtunavatten_standard
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter min son

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade 15-åringen som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan i ett reportage i Dagens Nyheter.

marstakalas_helsida
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

sommar_centrum
sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider
nrh
colorama_april
connys