fastbyran_bostad
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Efter garagebranden i Valsta: Blir nya bostäder

I höstas förstördes ett parkeringsgarage i Valsta och över 100 bilar ska ha förstörts. I framtiden ska ytan bli bostäder.

Det var i höstas som parkeringsgaraget på Magnegatan stod i lågor och förstördes, ett hundratal bilar förstördes och garaget revs sedermera. SigtunaHem som ägde garaget aviserar att platsen ska bli bostäder.
– Det finns cirka 17 000 köande hos Sigtuna Bostadsförmedling och vi kommer aldrig kunna bygga i fatt kön. Vi vill skapa fler bostäder och fler måste få tak över huvudet, säger SigtunaHems fastighetschef Bertil Hallbäck, till kundtidningen Glimten.

Tillsvidare parkerar drabbade på Atletvägen, men nuvarande ytan ska få användas för parkering tills dess att byggprojektet kommer igång. Det som ska byggas är 60 lägenheter och tolv radhus.
– Detaljplanen innebär att vi kan bygga både ett garage och bostäder. Vi undersöker nu hur många lägenheter vi ska bygga och vilka lägenhetsstorlekar det finns behov av, säger Bertil Hallbäck.

Byggstart planeras till 2023.

fastighetsbyran_helsida_22
fastbyran_helsida
bjurfors_helsida

Fortfarande efterfrågan på bostäder

Bostad Trots oro för höjda räntor så är det i Sigtuna kommun fortfarande efterfrågan på bostäder: - Efterfrågan finns fortfarande kvar från köparna, men en försiktighet och avvaktan märks tydligt, många frågar oss om räntorna för bostadslånen och det är just nu fler som vill sälja först och köpa sedan, för att säkra upp sin egen ekonomi innan man ger sig in i nästa affär, säger Erik Wennberg, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

fastbyran_outsider