moderaterna_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Efter dödsolyckan – Ny sorts brandbil testas

Efter olyckan på Norrsundavägen då en brandman kördes på och sedan avled har en ny sorts brandbil testats i Södertörn.

Den nya brandbilen är enligt Sveriges Radio utrustad med en stor lysande skylt som förutom varningstriangel även kan visa hastighet eller att det råder fotoförbud. Bakgrunden till att den togs fram är då två brandmän tidigare i år avled i samband med räddningsinsatser, bland annat på Norrsundavägen.

Tre företag betalar hela kostnaden för bilen som finns hos Södertörns brandkår söder om Stockholm.
– Det blir en ökad kostnad absolut. Men förhoppningsvis kan vi motivera det för våra politiker och brandchefer. Det handlar ju om säkerheten för våra brandmän, om man ser det så så borde vi ha råd, säger Tommy Carnebo, brandman på Botkyrka brandstation till Sveriges Radio.

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

defacto_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

2020_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

liber_helsida
ewas_helsida
centrum_sommar2022_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
marinan_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
swedol_outsider
ewas_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys