stationshusen_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Efter byggolyckorna-Nu inspekteras arbetsplatser

Byggnads kommer denna vecka att kontroller arbetsplatser i länet i och med att arbetsplatsolyckor uppges vara ett stort problem.

Förra året inträffade elva arbetsplatsolyckor på byggarbetsplatser i kommunen enligt siffror som Byggnads sammanställt. Denna vecka kommer fackförbundet att ge sig ut på kontroller över hela länet för att kontrollera säkerhet. Nio av tio byggnadsarbetare upplever smärtor kopplat till sitt arbete enligt Byggnads.
– Människan är ingen maskin och byggnadsarbetarna får betala med sina kroppar när penningjakten går före arbetsmiljön. Bedömning av ergonomiska risker ska vara lika självklart som att ha ett skyddsräcke eller skyddsskor, säger Tomas Kullberg, ordförande för Byggnads Stockholm-Gotland.

I jämförelse med att kommuner är Sigtuna inte överrepresenterat gällande arbetsplatsolyckor. Av grannkommunerna har Väsby 9, Bro 13, Vallentuna 10 och Norrtälje 22. Men flera kommuner har över 20 arbetsplatsolyckor.

valsta-jul_helsida
centrum_helsida2020
julmarknad_helsida
defacto_helsida

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

mp_host_helsida
connys_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
jul2021

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

sigtuna_vatten_outsider
mp-outsider
valsta_jul_outsider
ridskola_2020_outsider
jul_outsider
connys
swedol_outsider
stationshusen_out
julmarknad_outsider
nrh