defacto_panorama_mustasch
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Efter avhoppen i (S):”En osund kultur”

De fyra socialdemokraterna som hoppade av sina uppdrag i torsdag har varit återhållsamma med kommentarerna efteråt men nu berättar en av avhopparna Elias Jobran om sitt beslut.

blackfriday_centrum

Anna Johansson, Lola Svensson, Elias Jobran och Fredric Sjöberg valde att lämna in sina avsägelser från fullmäktige i torsdags. De två förstnämnda hade för drygt ett år sedan anklagat (S)-ledningen för mobbing. Till Svt säger nu Elias Jobran att partiet präglas av osund kultur och dåligt ledarskap:
– Socialdemokraterna i Sigtuna är toppstyrt av ett fåtal personer och vi fyra som hoppar av anser att vi inte får delta i den politiska processen, säger en av de som nu väljer att hoppa av, Elias Jobran till SVT Stockholm.

Känner inte igen bilden
Mia Hämäläinen Persson, ordförande för Arbetarekommunen, anser dock att det inte stämmer:
– Jag känner inte igen mig i den beskrivningen. Numera är vi en demokratisk organisation med ett öppet klimat, säger hon enligt SVT Stockholm.

Rörig mandatperiod
Förra året hoppade även Anna Kalles av efter sitt framträdande i Uppdrag Granskning och där (S)-ledningen fortsatte försvara Ibrahim Khalifa. Kalles ansåg inte att Khalifa var hennes KSO. Socialdemokraterna har ännu inte fastställt sin valsedel, märsta.nu har under mandatperioden även avslöjat socialdemokrater med kopplingar till både extremister och islamister. Anna Johansson och Lola Svenssons medverkade i fullmäktige någon enstaka gång under mandatperioden. Svensson satt på en ordinarie plats medan Johansson för det mesta var ersättare men valdes in som ordinarie efter några avsägelser.

greeknighthelsida
centrum_host_helsida
ica_oktober
Extra

uppdaterad Skjutning mot restaurang

Nyheter Ett område på Sätuna spärrades av för teknisk undersökning under dagen: - Det har hittats skotthål på en fasad, säger Anna Westberg vid Polisen ledningscentral.

defacto_mustach_helsida
sigtunavatten_standard

Fler skrivs in på Storboda

Nyheter Det är fullt på Kriminalvårdens anstalter i länet vilket gör att Storboda i Rosersberg utökat kapaciteten i enkelrum till dubbelrum.

happyhomes_2019
fme_oktober
agy_oppethus

Så hittar du rätt vinterdäck

Nyheter Det är snart 1:a december och då blir det lag på vinterdäck om vinterväglag råder: - Kör du utan vinterdäck och åker fast är böteslappen dryga 1200 kronor, berättar Jorge Castro, marknadschef på lokala ABS Wheels.

Bilbrand i Norrbacka

Blåljus En bil brann i Norrbacka under natten:- Det är någon form av tillgreppsförsök som ligger bakom, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

colorama_april2
valsta_tomte_outsider
nrh
greeknight_outsider
agy_oppethus_outsider
connys