aftenbil_helsida
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Efter avhoppen i (S):”En osund kultur”

De fyra socialdemokraterna som hoppade av sina uppdrag i torsdag har varit återhållsamma med kommentarerna efteråt men nu berättar en av avhopparna Elias Jobran om sitt beslut.

swedol_artikel

Anna Johansson, Lola Svensson, Elias Jobran och Fredric Sjöberg valde att lämna in sina avsägelser från fullmäktige i torsdags. De två förstnämnda hade för drygt ett år sedan anklagat (S)-ledningen för mobbing. Till Svt säger nu Elias Jobran att partiet präglas av osund kultur och dåligt ledarskap:
– Socialdemokraterna i Sigtuna är toppstyrt av ett fåtal personer och vi fyra som hoppar av anser att vi inte får delta i den politiska processen, säger en av de som nu väljer att hoppa av, Elias Jobran till SVT Stockholm.

Känner inte igen bilden
Mia Hämäläinen Persson, ordförande för Arbetarekommunen, anser dock att det inte stämmer:
– Jag känner inte igen mig i den beskrivningen. Numera är vi en demokratisk organisation med ett öppet klimat, säger hon enligt SVT Stockholm.

Rörig mandatperiod
Förra året hoppade även Anna Kalles av efter sitt framträdande i Uppdrag Granskning och där (S)-ledningen fortsatte försvara Ibrahim Khalifa. Kalles ansåg inte att Khalifa var hennes KSO. Socialdemokraterna har ännu inte fastställt sin valsedel, märsta.nu har under mandatperioden även avslöjat socialdemokrater med kopplingar till både extremister och islamister. Anna Johansson och Lola Svenssons medverkade i fullmäktige någon enstaka gång under mandatperioden. Svensson satt på en ordinarie plats medan Johansson för det mesta var ersättare men valdes in som ordinarie efter några avsägelser.

ungsatsning
brobygget_day
busshållsplatsmordet

Polischefen om domen: Dubbel sorg

Nyheter Polischefen Christoffer Boman kommenterar måndagens dom mot 23-åringen: – Det är en dubbel sorg att samhället ska behöva tilldela en ung person ett livstidsstraff och att en ung man förlorat livet, säger han i ett uttalande.

mp-helsida

All post till kommunen blir digital

Nyheter Oavsett om du skriver brev eller inte så kommer all post till kommunen att digitaliseras: - Att digitalisera vår posthantering möjliggör en snabb och effektiv hantering av den inkommande posten till kommunen, säger Åsa Otterbjörk, IT och Digitaliseringschef, Sigtuna kommun.

defacto_helsida
rentawreck_helsida
helsida_var2021

Hyresgästföreningen larmar: Vill se fler hyresrätter

Politik Hyresgästföreningen kritiserar Kommunledningens ägardirektiv för SigtunaHem: - Det går inte att blunda för det faktum att många behöver och vill ha en hyresrätt, alla tusentals som står i kö visar tydligt det, uppger Hyresgästföreningen i Sigtuna via ordförande Hans Törnqvist.

speedy_vinter_helsida
coronapandemin

Testcenter öppnas på Arlanda

Notiser Ett testcenter för covid-19 öppnas på Arlanda på måndag: - Det är mycket positivt att vi nu kan erbjuda en efterfrågad och helt nödvändig service till våra resenärer och flygbolag. Testerna är viktiga inför återstarten av resandet, särskilt nu innan det digitala hälsopasset lanseras, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

liber_sommar_helsida
centrum_helsida2020
brobygget_night
budget2022

Budgeten klubbad: Oförändrad skattesats

Politik Budgeten för 2022 klubbades under torsdagen och innebär bland annat att skatten lämnas oförändrad.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
aftenbil_outsider
nrh
mp-outsider
vardcentral_outsider
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_day_out
rentawreck_outsider
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
swedol_outsider
ungsatsning-outsider
brobygget_night_out