defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Efter avhoppen i (S):”En osund kultur”

De fyra socialdemokraterna som hoppade av sina uppdrag i torsdag har varit återhållsamma med kommentarerna efteråt men nu berättar en av avhopparna Elias Jobran om sitt beslut.

Anna Johansson, Lola Svensson, Elias Jobran och Fredric Sjöberg valde att lämna in sina avsägelser från fullmäktige i torsdags. De två förstnämnda hade för drygt ett år sedan anklagat (S)-ledningen för mobbing. Till Svt säger nu Elias Jobran att partiet präglas av osund kultur och dåligt ledarskap:
– Socialdemokraterna i Sigtuna är toppstyrt av ett fåtal personer och vi fyra som hoppar av anser att vi inte får delta i den politiska processen, säger en av de som nu väljer att hoppa av, Elias Jobran till SVT Stockholm.

Känner inte igen bilden
Mia Hämäläinen Persson, ordförande för Arbetarekommunen, anser dock att det inte stämmer:
– Jag känner inte igen mig i den beskrivningen. Numera är vi en demokratisk organisation med ett öppet klimat, säger hon enligt SVT Stockholm.

Rörig mandatperiod
Förra året hoppade även Anna Kalles av efter sitt framträdande i Uppdrag Granskning och där (S)-ledningen fortsatte försvara Ibrahim Khalifa. Kalles ansåg inte att Khalifa var hennes KSO. Socialdemokraterna har ännu inte fastställt sin valsedel, märsta.nu har under mandatperioden även avslöjat socialdemokrater med kopplingar till både extremister och islamister. Anna Johansson och Lola Svenssons medverkade i fullmäktige någon enstaka gång under mandatperioden. Svensson satt på en ordinarie plats medan Johansson för det mesta var ersättare men valdes in som ordinarie efter några avsägelser.

centrum_helsida2020
defacto_helsida
teatergrillen_helsida
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

colorama_jul
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook

EXTRA

Förvaltning varnade för patientsäkerhet på Arhem

Nyheter Förvaltningen varnade för att patientsäkerheten på Arhem äventyrades om man inte fick loss 900 000 kronor i oktober, majoriteten svarade då med att plocka bort ärendet från dagordningen: - Tjänsteskrivelsen är ett budgetärende och därför kan vi inte ta ett beslut i nämnden. Frågan om nattbemanning är dock högst aktuell. Vi avvaktar nu IVO:s tillsyn som sker i slutet av januari. Deras bedömning kommer att vara vägledande för hur vi hanterar frågan framöver, säger Josefin Brodd (M), nybliven ordförande i Äldre- och omsorgsnämnden.

connys
teatergrillen_outsider
nrh