moderat_sommar
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Efter avhoppen i (S):”En osund kultur”

De fyra socialdemokraterna som hoppade av sina uppdrag i torsdag har varit återhållsamma med kommentarerna efteråt men nu berättar en av avhopparna Elias Jobran om sitt beslut.

centrum_artikel

Anna Johansson, Lola Svensson, Elias Jobran och Fredric Sjöberg valde att lämna in sina avsägelser från fullmäktige i torsdags. De två förstnämnda hade för drygt ett år sedan anklagat (S)-ledningen för mobbing. Till Svt säger nu Elias Jobran att partiet präglas av osund kultur och dåligt ledarskap:
– Socialdemokraterna i Sigtuna är toppstyrt av ett fåtal personer och vi fyra som hoppar av anser att vi inte får delta i den politiska processen, säger en av de som nu väljer att hoppa av, Elias Jobran till SVT Stockholm.

Känner inte igen bilden
Mia Hämäläinen Persson, ordförande för Arbetarekommunen, anser dock att det inte stämmer:
– Jag känner inte igen mig i den beskrivningen. Numera är vi en demokratisk organisation med ett öppet klimat, säger hon enligt SVT Stockholm.

Rörig mandatperiod
Förra året hoppade även Anna Kalles av efter sitt framträdande i Uppdrag Granskning och där (S)-ledningen fortsatte försvara Ibrahim Khalifa. Kalles ansåg inte att Khalifa var hennes KSO. Socialdemokraterna har ännu inte fastställt sin valsedel, märsta.nu har under mandatperioden även avslöjat socialdemokrater med kopplingar till både extremister och islamister. Anna Johansson och Lola Svenssons medverkade i fullmäktige någon enstaka gång under mandatperioden. Svensson satt på en ordinarie plats medan Johansson för det mesta var ersättare men valdes in som ordinarie efter några avsägelser.

2020_helsida
brobygget_midgard_helsida
defacto_helsida
sigtunahem_sokbostad
centrum_helsida2020
helsida_sommarlov
brobygget_helsida_valsta
happyhomes_sommar2020
studeravidare_helsida
connys_helsida
nrh
centrum_sommar_out
brobygget_midgard_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
studeravidare_outsider
brobygget_outsider_valsta
ridskola_2020_outsider
outsider_sommarlov