varumarke_defacto_sommar
Kommunen hoppas förhindra fler brott med IR-kamerorFoto: Arkiv

Efter attackerna – Nu får stationen kameror

Sigtuna kommun kommer att sätta upp IR-kameror kring Märsta station som bara på kort tid drabbats av flera incidenter.

marstac_aug

Så sent som i söndags drabbades Pressbyrån i Märsta av ett väpnat rån då en man med kniv och pistol gick in och tilltvingade sig en okänd summa pengar. Sigtuna kommun har flera gånger genom åren ansökt om att få kameraövervaka området men fått nej av Länsstyrelsen.

Nu kan man dock ta saken i egna händer genom att sätta upp IR-kameror (Infraröda kameror). Dessa kräver inga tillstånd:
– Vi ser och har länge sett behovet av kameraövervakning, försökt att få det men fått avslag. Nu har vi hittat ett bra alternativ. Vi ger oss aldrig när det gäller trygghetsfrågorna, säger Ibrahim Khalifa (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Fem kameror med så kallad intelligent teknik kommer att sättas upp kring området för att göra det tryggare. Med kamerorna hoppas man kunna förhindra eller stoppa pågående händelser. Kamerorna kommer att ha en smart mjukvaruteknik som känner av när de ska larma till larmcentralen som sedan bedömer händelsen. Kamerorna kommer via högtalare att kunna ge ut meddelanden om att exempelvis väktare är på väg. Kostnaden för kamerorna är beräknad till strax under en halvmiljon kronor.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

(s)laget om (m)akten

Klart med maktskifte – (S) går i opposition

Politik För första gången på 15 år får Moderaterna en kommunstyrelseordförande samtidigt som Socialdemokraterna går i opposition: - Det är bra för kommunen att besluten äntligen är fattade och att vi nu kan städa ut de odemokratiska spelreglerna och skapa ordning, stabilitet och trygghet, säger Olov Holst, kommunstyrelsens ordförande (M), i en kommentar direkt efter sammanträdet i fullmäktige.

happy_homes_sommar

Lundqvist välkomnar beslut om tiggeriförbud

Politik Vellinge blev första kommun att införa tiggeriförbud, nu hoppas socialdemokraten David Lundqvist att Sigtuna ska bli den andra: - Bra att någon kommun nu vågar pröva det, säger Lundqvist.

biljetter
extra

Perkovic lämnar KF – Blir centerpartist

Politik Dragan Perkovic kommer att lämna sina kvarvarande platser i fullmäktige och som vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden. Han kommer till valet2018 att kandidera för Centerpartiet.

extra

Barn misshandlades i centrala Märsta

Blåljus Kring 18-tiden på onsdag kväll kallades polis till Kulturtorget i Märsta sedan en fyraårig tjej blivit slagen av en äldre man: - Det skrevs en anmälan om misshandel, säger Sven-Erik Olsson vid Polisens ledningscentral.

(s)laget om (m)akten

Upplagt för avgörande i fullmäkte

Politik Regnbågskoalitionen drog igenom sina ärenden i Kommunstyrelsen på måndagen: - Jag ser fram emot torsdagen för att få ett slut på en helt i onödan utdragen process som bara skapat stiltje och frustration i den kommunala förvaltningen, säger Olov Holst (M), oppositionsråd.

Elnätsavgiften gick upp med 1200 kronor

Nyheter På bara ett år har elnätsavgiften höjts med 1200 kronor i Sigtuna kommun: - Regelverket som ska skydda kunderna från monopolprissättning anser vi är för svagt och vi vill ha till en omedelbar skärpning av reglerna för att skydda kunderna, säger Jakob Eliasson, samhällspolitisk chef på Villaägarnas Riksförbund.

Passkontrollanter blir inlåsta

Nyheter Passkontrollanter på Arlanda blir då och då inlåsta i sina kurer på grund av ett tekniskt fel rapporterar tidningen Arbetarskydd: - Jag har varit med om passkontrollanter som börjat gråta när de fått veta att de i dag ska arbeta i slussarna med problem, säger Ulf Rydström, huvudskyddsombud vid gränspolisen på Arlanda till tidningen.

standard_ridskola
cricketklubben
lions_standard
standard
korpentraning
Norra Redovisningshuset
borg
siriusgatan26
Festspecialisten – Standard
colorama_jan
karlavagnen46
Frisyr – Standard
sbrf2
stockholmsvagen24b
standard
connys