centrum_ettar
Kommunen hoppas förhindra fler brott med IR-kamerorFoto: Arkiv

Efter attackerna – Nu får stationen kameror

Sigtuna kommun kommer att sätta upp IR-kameror kring Märsta station som bara på kort tid drabbats av flera incidenter.

Så sent som i söndags drabbades Pressbyrån i Märsta av ett väpnat rån då en man med kniv och pistol gick in och tilltvingade sig en okänd summa pengar. Sigtuna kommun har flera gånger genom åren ansökt om att få kameraövervaka området men fått nej av Länsstyrelsen.

Nu kan man dock ta saken i egna händer genom att sätta upp IR-kameror (Infraröda kameror). Dessa kräver inga tillstånd:
– Vi ser och har länge sett behovet av kameraövervakning, försökt att få det men fått avslag. Nu har vi hittat ett bra alternativ. Vi ger oss aldrig när det gäller trygghetsfrågorna, säger Ibrahim Khalifa (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Fem kameror med så kallad intelligent teknik kommer att sättas upp kring området för att göra det tryggare. Med kamerorna hoppas man kunna förhindra eller stoppa pågående händelser. Kamerorna kommer att ha en smart mjukvaruteknik som känner av när de ska larma till larmcentralen som sedan bedömer händelsen. Kamerorna kommer via högtalare att kunna ge ut meddelanden om att exempelvis väktare är på väg. Kostnaden för kamerorna är beräknad till strax under en halvmiljon kronor.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

aretsforetag
pedagog2018
forskontor
foretagarlunch
sigtuna_bygglov

Så många rattsurfare har åtalats

Nyheter Fem personer i Norrort som Sigtuna kommun tillhör har åtalats enligt den nya lag som trädde i kraft med förbud om att hålla i en telefon i handen när man kör bil.

Bostadsaffären ger bidrag till välgörenhet

Bostad I samband med att Fastighetsbyrån säljer bostäder så erbjuds säljaren att skänka ett bidrag till en välgörenhetsorganisation: - Det känns roligt att kunna bidra och samtidigt låta säljaren själv välja var de vill att vi skänker vår gåva, säger Jakob Ekerot, franchisetagare på Fastighetsbyrån i Sigtuna/Märsta/Rosersberg.

Minister kommer till Märsta

Politik Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kunke (MP) kommer till Kulturskolan i Märsta på måndag för att presentera sin kulturproposition: - Jag blev uppringd av Regeringskansliet nu i veckan och de sa att kulturministern gärna ville presentera propositionen på vår kulturskola, för hon hade hört så mycket bra och spännande om vår verksamhet, säger Eva Sjögren van Berkel, Kulturskolechef.

EXTRA

Man hittad död i bostadsområde

Blåljus Efter att en man hittats avliden i Märsta finns polis på plats: - Det är en person som fallit från en balkong långt upp i ett hus. Det är vad vi kan säga just nu, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningcentral.

veterankraft_standard
standard_start
nfc_vinter
standard
vuxentutbildning
sigtunavatten_standard
standard_ridskola
objekt3
objekt2
outsider_defacto
objekt4
Festspecialisten – Standard
sangensemble
matcher_skanela
Norra Redovisningshuset