defacto_pan2020

Efter 18 döda – ”Stormen är här”

- Stormen är här, det budskapet gav hälsa- och sjukvårdsdirektören Björn Eriksson i samband med en pressträff på onsdagskvällen.

Efter att 18 personer av avlidit det senaste dynet i regionen på grund av coronaciruset så kallade Hälso- och sjukvårdsförvaltningen till pressträff.
– Jag liknade den här smittan vid en storm tidigare i veckan. Nu kan jag säga att stormen är här, sade hälso-och sjukvårdsdirektören Björn Eriksson, till SVT.

Totalt har 37 personer avlidit i länet på grund av viruset och 1070 är konstaterat smittade. 111 av dessa har smittats bara det senaste dygnet enligt SVT. Pressen på vården uppges vara otroligt hög och Eriksson säger att det är en unik medicinsk utmaning.
– Jag får frågan om vad vi behöver. Mest akut just nu är två saker: dels tillräckligt med skyddsutrustning, dels att ha bemanning för den ökande kapaciteten, uppgav Eriksson för SVT Stockholm.

Eriksson vädjar till alla med sjukvårdsutbildning att bidra så mycket de kan, han vände sig till nyexaminerade och de som lämnat branschen eller gått i pension. Pensionerade som alltså är under 70 år. 6500 personer i länet har testats och 65 patienter ligger på intensiven. Antalet smittade över 70 har också ökat markant. Hur långt man kommit i stormen visste inte Eriksson men man är beredda att gå upp till katastrofläge. I ett sådant läge kan det komma att förvärras inom vården sade han.

ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
speedy_helsida
marina_helsida
operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

2020_helsida
happy_homes_mars
festspec_corona_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

defacto_helsida
salong_elisabeth_helsida
coronakrisen

Inget aprilskämt i år

Notiser På grund av den rådande situationen i Sverige och världen så kommer märsta.nu inte leverera ett Aprilskämt idag.