defacto_pan
Elias Melki, grundare av Effekt Svenska AB, med Mikael Wallner, VD på EffektFoto: Pressbild

Effekt tar hem städavtal med SigtunaHem

Lokala Effekt Svenska AB har fått städavtal med SigtunaHem.

banner_juni_artikel

Effekt Svenska AB som grundades av märstabon Elias Melki tar över städningen i SigtunaHems fastigheter. Det nya avtalet mellan bolagen träder i kraft 1:a juli:
– Det som avgjorde upphandlingen till Effekts fördel var företagets aktiva hållbarhetsarbete, en kostnadseffektiv leveranslösning samt goda referenser från andra uppdragsgivare, säger Robert Öhlin, förvaltningschef hos SigtunaHem.

Enligt Robert Öhlin har SigtunHem jobbat länge för att få till ett bra avtal. Tidigare har SigtunaHem köpt in städtjänster från Effekt men det nya avtalet innebär att Effekt ansvarar för all lokalvård i trapphus, tvättstugor, källare, vindar och förvaringsutrymmen.

happyhomes_2019

Bravida köper upp Karby VVS

Näringsliv Bravida köper upp lokala Karby VVS i Rävsta som grundades av Johan Lundgren: - Vi har många uppdrag inom energi- och klimatsmarta installationer. Det blir lättare att leverera med en bred organisation i ryggen, där vi enkelt kan samarbeta med fler teknikområden. Vi får mer kraft i alla led i projekten. Förvärvet blir också bra för vår personal, som får stora möjligheter att utvecklas vidare i Bravida, säger Johan Lundgren.

defacto_helsida
sigtunavatten_standard

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

ica_valsta_choklad

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

fme_helsida
sommar
colorama_april2
banner_juni_helsida

Denna vecka på Praktiska Gymnasiet

Annons Eleverna har monterat undertak i klassrummen, ett viktigt moment för att skapa en bra arbetsmiljö. I klassrummet vill man kunna föra samtal i normal ton och kunna koncentrera sig, utan att plågas av störande oljud. De flesta känner till att ljud har en förmåga att studsa när de träffar hårda ytor och då bildas ekon.

sbrf_helsida

Märstabo på superlistan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro har av tidningen Veckans Affärer utsetts till en av 101 supertalanger i Sverige: - Det känns väldigt bra att tillhöra topp 100 i Sverige, säger Jorge till märsta.nu

nrh
colorama_april
defacto_outsider
sbrf_outsider
connys
fme_outsider
sportfiske_sommar