defacto_pan
Elias Meliki, huvudägare, med VD Mikael WallnerFoto: Pressbild

Effekt Svenska AB expanderar

Märstaföretaget Effekt Svenska AB förvärvar Global fastighetsservice AB. I och med affären kommer Effekt Svenska AB att omsätta ca 150 miljoner kronor.

banner_juni_artikel

Effekt Svenska AB startades av Elias Melki som nu dock klivit av som VD tillförmån för Mikael Wallner. Melki har fortfarande stor del i företagets verksamhet och är även huvudägare. När man nu förvärvar Global fastighetsservice AB kommer koncernen att omsätta ca 150 miljoner kronor och ha 300 anställda 2019.
– Vi är otroligt stolta och glada över att få ta över som ägare av Global, säger VD Mikael Wallner i ett pressmeddelande.

Globals huvudkontor ligger i Kungens kurva och företaget är ett av Stockholms äldsta och största inom företag med fastighetsservice.
– Global är ett välskött företag med mycket gott renommé, många duktiga medarbetare och starka partnerskap med viktiga och intressanta kunder. Vi ökar nu sålunda vår närvaro i Stockholmsområdet samt stärker Effekt med viktig kompetens, säger Mikael Wallner.

ica_valsta_choklad

Arbetet är färdigt på Praktiska Gymnasiet Märsta

Annons Syftet med projektet var att entreprenören Fors Måleri & Entreprenad (FME) skulle utföra arbeten i Praktiska Gymnasiets lokaler i samverkan med skolans elever. Där produktion och teori varvades för att få maximalt utbyte. Eleverna har utfört allt arbete under handledning av FME.

defacto_helsida

Arlanda erbjuder biobränsle

Näringsliv Arlanda kommer under några dagar i juni att erbjuda biobränsle till planen: - Att kunna flyga miljömässigt hållbart är en förutsättning för att flyget som transportslag även i framtiden ska kunna knyta ihop Sverige och Sverige med världen. Bioflygbränsle är ett av verktygen som kommer att ta oss dit, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

fme_helsida
banner_juni_helsida
colorama_april2
midsommar_valsta_helsida
sigtunavatten_standard

Denna vecka på Praktiska Gymnasiet

Annons Eleverna har monterat undertak i klassrummen, ett viktigt moment för att skapa en bra arbetsmiljö. I klassrummet vill man kunna föra samtal i normal ton och kunna koncentrera sig, utan att plågas av störande oljud. De flesta känner till att ljud har en förmåga att studsa när de träffar hårda ytor och då bildas ekon.

oppning_helsida
happyhomes_2019

Märstabo på superlistan

Näringsliv Märstabon Jorge Castro har av tidningen Veckans Affärer utsetts till en av 101 supertalanger i Sverige: - Det känns väldigt bra att tillhöra topp 100 i Sverige, säger Jorge till märsta.nu