marsta_centrum_blackweekend
Elias Meliki, huvudägare, med VD Mikael WallnerFoto: Pressbild

Effekt Svenska AB expanderar

Märstaföretaget Effekt Svenska AB förvärvar Global fastighetsservice AB. I och med affären kommer Effekt Svenska AB att omsätta ca 150 miljoner kronor.

oppethus_agy

Effekt Svenska AB startades av Elias Melki som nu dock klivit av som VD tillförmån för Mikael Wallner. Melki har fortfarande stor del i företagets verksamhet och är även huvudägare. När man nu förvärvar Global fastighetsservice AB kommer koncernen att omsätta ca 150 miljoner kronor och ha 300 anställda 2019.
– Vi är otroligt stolta och glada över att få ta över som ägare av Global, säger VD Mikael Wallner i ett pressmeddelande.

Globals huvudkontor ligger i Kungens kurva och företaget är ett av Stockholms äldsta och största inom företag med fastighetsservice.
– Global är ett välskött företag med mycket gott renommé, många duktiga medarbetare och starka partnerskap med viktiga och intressanta kunder. Vi ökar nu sålunda vår närvaro i Stockholmsområdet samt stärker Effekt med viktig kompetens, säger Mikael Wallner.

sportfiskebanner2
defacto_host2018

De vinner Ekomatutmaningen

Näringsliv Hotell Kristina och Stora Coop i Märsta vinner Ekoutmaningen 2018 för att ha det bästa ekologiska utbudet bland kommunens restauranger och butiker: - Jag är imponerad av den ambition företagen uppvisat och de konkreta förbättringar vi sett de senaste åren, säger Mathias Forsberg, Näringslivschef på Sigtuna kommun, i ett pressmeddelande.

happy_homes_juli
oppethus_agy

Unga företagare tar plats på Julmarknaden

Näringsliv Nytt i årets julmarknad är att unga företagare kommer att ha en speciell plats att sälja sina varor på: -Många unga företagare och skolklasser kommer att delta och sälja allt från hembakade kakor och ekologiska tandborstar, till egenhändigt designade T-shirts. UF-företagarna får också möjlighet presentera sina olika produkter och projekt, säger Maria Sebnat Martin, projektledare för julmarknaden.

Nya VIP-lokaler på Arlanda

Näringsliv Arlanda VIP flyttar från Terminal 5 till 2 och får en yta på 2000 kvadratmeter: - Vi är glada att nu kunna erbjuda fler möjligheten att boka en VIP-upplevelse för att få den bästa starten på resan, säger Peder Grunditz, flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport.

Hotellen ska bli plastfria till 2020

Näringsliv Hotellen inom Destination Sigtuna ska inom drygt ett års tid bli plastfria: - Vi är redan igång och första steget är att inventera engångsartiklar av plast och göra en nollmätning av våra partners plastförbrukning, säger Anna Lakmaker, tf VD på Destination Sigtuna.

Snart öppnar Subway

Näringsliv Subway startar upp restaurang i Märsta centrum innan månaden är slut: - Vi väljer att etablera i Märsta eftersom att vi tror på att konceptet Subway fungerar bra i Märsta, berättar franchisetagare Patrik Andersson.

objekt2
sbrf_sep
sportfiske_banner
objekt3
nrh_lania
colorama_vinter
komvuxq3_4
outsider
objekt4
connys
skridskoskola