defacto_pan
Ebba StahreFoto: Privat

Ebba vinner Årets kulturpris

I samband med Kultur- och fritdsnämndens sammanträde utsåg man också vinnare av Årets Kulturpris och Årets kulturstipendiat: - Det är med stor glädje som jag gratulerar årets pristagare. Den största belöningen för allt arbete de lägger ner tror jag är glädjen de känner genom att vara med i ett sammanhang och att förbättra sin förmåga, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Operasångerskan Ebba Stahre tilldelas Årets kulturpris 2018. Hon tog kandidatexamen från Operahögskolan i Stockholm i somras och kort därefter blev hon som en av fem elever i världen antagen till vidare studier vid mastersprogrammet Vocal Performance vid Universitet für Musik und darstellende Kunst i Wien. Hennes sånglärare, tillika professor, Sebastian Vitucci, jämför henne med världsberömde sopranen Renée Fleming. Ebba tillbringade mycket av grundskole- och gymnasietiden på Kulturskolan i Märsta och det var här hon hittade mycket av drivkraften.

Kulturstipendiet 2018 går till Niklas Kastlander, en 17-åring från Sigtuna som spelar piano på Kulturskolan. Han medverkar i en rad ensembler och bjuder kommuninvånare på musikupplevelser. Enligt motiveringen har han ett driv att lära sig och att utvecklas som musikant.

defacto_helsida
sigtunavatten_standard
ica_oktober
fme_oktober
happyhomes_2019

#cyklaförtobbe stannade till i Sundveda

Märstafolket I söndags fick Sundveda besök av Andreas Hauge, Jonas Forsberg och Per Sandberg som cyklar från Oskarshamn till Skellefteå och under sin resa samlar in pengar till leksandsspelaren Tobias Forsberg som skadade sig förra året.

nrh
defacto_outsider
colorama_april2
connys