defacto_pan
Ebba StahreFoto: Privat

Ebba vinner Årets kulturpris

I samband med Kultur- och fritdsnämndens sammanträde utsåg man också vinnare av Årets Kulturpris och Årets kulturstipendiat: - Det är med stor glädje som jag gratulerar årets pristagare. Den största belöningen för allt arbete de lägger ner tror jag är glädjen de känner genom att vara med i ett sammanhang och att förbättra sin förmåga, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

marstakalaset_artikel

Operasångerskan Ebba Stahre tilldelas Årets kulturpris 2018. Hon tog kandidatexamen från Operahögskolan i Stockholm i somras och kort därefter blev hon som en av fem elever i världen antagen till vidare studier vid mastersprogrammet Vocal Performance vid Universitet für Musik und darstellende Kunst i Wien. Hennes sånglärare, tillika professor, Sebastian Vitucci, jämför henne med världsberömde sopranen Renée Fleming. Ebba tillbringade mycket av grundskole- och gymnasietiden på Kulturskolan i Märsta och det var här hon hittade mycket av drivkraften.

Kulturstipendiet 2018 går till Niklas Kastlander, en 17-åring från Sigtuna som spelar piano på Kulturskolan. Han medverkar i en rad ensembler och bjuder kommuninvånare på musikupplevelser. Enligt motiveringen har han ett driv att lära sig och att utvecklas som musikant.

miljopris_helsida
defacto_helsida
happyhomes_2019
colorama_april2
sigtunavatten_standard
EXTRA

Ingen visfestival i år

Nöjesnyheter Märsta Visfestival ställs in i år då visgeneralen Anders Wallentin inte längre medverkar i projektet: - Vi som kört festivalen i 20 år kände att det var dags att "lämna över" och hade förhoppningen att hitta ett nytt glatt gäng inför i år - men tyvärr fick vi inte ihop det, säger Anders Wallentin till märsta.nu

ica_valsta_choklad
marstakalas_helsida

Nytt koncept för McDonalds Sky City

Nöjesnyheter McDonalds i Sky City öppnar upp ett nytt system där maten tillagas på beställning och gästerna serveras sedan vid borden: - Det känns väldigt roligt att öppna upp McDonald’s Sky City igen. Med vårt nya beställnings- och tillagningssystem och bordsservering erbjuder vi våra gäster en ännu bättre restaurangupplevelse, säger franschisetagaren Roland Edin.

Märstabor cyklar från Kiruna till Malmö

Märstafolket Märstaborna Valentin Lazar och Sam Calara cyklar från Kiruna till Malmö under en månads tid i syfte att samla in pengar till Riksförbundet för Funktionshindrade Barn och Ungdomar: - Vi vill sprida ordet för att inspirera folk och stödja RBU, skriver dem i ett gemensamt mail till märsta.nu

arlanda_golf_juli
sommar_centrum

Pontus in the air nominerad till prestigefyllt pris

Nöjesnyheter Arlandakrogen Pontus in the air nominerades i den internationella branschtävlingen 2019 Airport Food & Beverage (FAB) Awards: - Vi är mycket stolta och glada över juryns lovord. Det är en vinst i sig och ett bevis på att det vi gör är rätt och att vi är en av de främsta flygplatsrestaurangerna med vårt utbud av mat, dryck och service, säger krögaren Pontus Frithiof.

connys
arlanda_golf_juli2_outsider
sportfiske_sommar
defacto_outsider
nrh
miljopris_outsider
colorama_april