arlandagk_panorama
Ebba StahreFoto: Privat

Ebba vinner Årets kulturpris

I samband med Kultur- och fritdsnämndens sammanträde utsåg man också vinnare av Årets Kulturpris och Årets kulturstipendiat: - Det är med stor glädje som jag gratulerar årets pristagare. Den största belöningen för allt arbete de lägger ner tror jag är glädjen de känner genom att vara med i ett sammanhang och att förbättra sin förmåga, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

centrum_pask

Operasångerskan Ebba Stahre tilldelas Årets kulturpris 2018. Hon tog kandidatexamen från Operahögskolan i Stockholm i somras och kort därefter blev hon som en av fem elever i världen antagen till vidare studier vid mastersprogrammet Vocal Performance vid Universitet für Musik und darstellende Kunst i Wien. Hennes sånglärare, tillika professor, Sebastian Vitucci, jämför henne med världsberömde sopranen Renée Fleming. Ebba tillbringade mycket av grundskole- och gymnasietiden på Kulturskolan i Märsta och det var här hon hittade mycket av drivkraften.

Kulturstipendiet 2018 går till Niklas Kastlander, en 17-åring från Sigtuna som spelar piano på Kulturskolan. Han medverkar i en rad ensembler och bjuder kommuninvånare på musikupplevelser. Enligt motiveringen har han ett driv att lära sig och att utvecklas som musikant.

logistik_utbildning
defacto_helsida
bonava_helsida
happyhomes_2019

Sigtunakockar kan vinna internationell tävling

Nöjesnyheter Sigtunahöjden och Steningevik har med varsin kock på finalen av Copper Skillet i Toronto: - Vi är otroligt stolta över att vår destination har kockar i världsklass, säger Anna Lakmaker, VD på Destination Sigtuna, i ett pressmeddelande.

1:a april

Rösta: Kommer du ihåg aprilskämten?

Nöjesnyheter 1:a april har märsta.nu en tradition om att skoja till det lite med företag, politker och kommun. Igår var det dags igen och skämtet om Pinbacksgallerian var uppskattat, men kommer du ihåg några av våra andra aprilskämt genom åren?

fme_helsida
ica_pask

Protester mot nedskärningar i Kulturskolan

Kulturnyheter För bara några dagar sedan startade en namninsamling för att bevara Bovärdarna på äldreboenden, nu har en ny insamling startats för att stoppa nedskärningar i Kulturskolan.

centrum_pask_helsida
Internationella kvinnodagen

Krog överraskade kvinnor med ros

Nöjesnyheter På Internationella kvinnodagen överraskade Magasinet sina kvinnliga gäster med en ros: - Vi vill givetvis vara med och uppmärksamma kvinnorna i kommunen idag, säger Magasinets ägare Christian Cederferm.

fettisdagen

Semmeldagen slog rekord igen

Nöjesnyheter Semmeldagen innebar rekord på semlor igen hos Bistro Valvet i Sigtuna: - Vi har haft fullt upp sen tidig morgon, säger Abraham "Abbe" Gumussoy, ägare.

valsta_utveckling
colorama_april2

Konsthall invigdes i Valsta

Kulturnyheter Valsta Simhall har öppnat upp som konsthallen &Konst: - Vi räknade in 86 personer av en mycket mixad publik, säger musei- och konstchef Ted Hesselbom.

Jul med Carola kommer tillbaka

Nöjesnyheter Carola gör om sin bejublade julshow med dubbelt antalet spelningar i år: - Det känns som jag hittat rätt helt enkelt och det är på tiden, säger hon till Aftonbladet.

sh_oppet
ridskola2019_outsider
colorama_april
fme_outsider
defacto_outsider
sigtunavatten_outsider
bonava_outsider
valsta_utveckling_2