bostadsformedling
Ebba StahreFoto: Privat

Ebba vinner Årets kulturpris

I samband med Kultur- och fritdsnämndens sammanträde utsåg man också vinnare av Årets Kulturpris och Årets kulturstipendiat: - Det är med stor glädje som jag gratulerar årets pristagare. Den största belöningen för allt arbete de lägger ner tror jag är glädjen de känner genom att vara med i ett sammanhang och att förbättra sin förmåga, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

centrum_artikel

Operasångerskan Ebba Stahre tilldelas Årets kulturpris 2018. Hon tog kandidatexamen från Operahögskolan i Stockholm i somras och kort därefter blev hon som en av fem elever i världen antagen till vidare studier vid mastersprogrammet Vocal Performance vid Universitet für Musik und darstellende Kunst i Wien. Hennes sånglärare, tillika professor, Sebastian Vitucci, jämför henne med världsberömde sopranen Renée Fleming. Ebba tillbringade mycket av grundskole- och gymnasietiden på Kulturskolan i Märsta och det var här hon hittade mycket av drivkraften.

Kulturstipendiet 2018 går till Niklas Kastlander, en 17-åring från Sigtuna som spelar piano på Kulturskolan. Han medverkar i en rad ensembler och bjuder kommuninvånare på musikupplevelser. Enligt motiveringen har han ett driv att lära sig och att utvecklas som musikant.

speedy_helsida

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

studeravidare_helsida

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
brobygget_helsida_valsta
sommar_sigtuna2020
defacto_helsida
marina_helsida
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

brobygget_midgard_helsida
2020_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

connys_helsida
speedy_outsider
brobygget_midgard_outsider
centrum_sommar_out
brobygget_outsider_valsta
marina_outsider
studeravidare_outsider
nrh
sigtuna_natur_sommar_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider