sommar
Ebba StahreFoto: Privat

Ebba vinner Årets kulturpris

I samband med Kultur- och fritdsnämndens sammanträde utsåg man också vinnare av Årets Kulturpris och Årets kulturstipendiat: - Det är med stor glädje som jag gratulerar årets pristagare. Den största belöningen för allt arbete de lägger ner tror jag är glädjen de känner genom att vara med i ett sammanhang och att förbättra sin förmåga, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Operasångerskan Ebba Stahre tilldelas Årets kulturpris 2018. Hon tog kandidatexamen från Operahögskolan i Stockholm i somras och kort därefter blev hon som en av fem elever i världen antagen till vidare studier vid mastersprogrammet Vocal Performance vid Universitet für Musik und darstellende Kunst i Wien. Hennes sånglärare, tillika professor, Sebastian Vitucci, jämför henne med världsberömde sopranen Renée Fleming. Ebba tillbringade mycket av grundskole- och gymnasietiden på Kulturskolan i Märsta och det var här hon hittade mycket av drivkraften.

Kulturstipendiet 2018 går till Niklas Kastlander, en 17-åring från Sigtuna som spelar piano på Kulturskolan. Han medverkar i en rad ensembler och bjuder kommuninvånare på musikupplevelser. Enligt motiveringen har han ett driv att lära sig och att utvecklas som musikant.

Cecilia arrangerar stand up-kvällar

Nöjesnyheter Cecilia Saberi från Märsta startar upp komediklubb på Mingel i sommar: - Jag bor i märsta och är uppvuxen här och tänker att det är synd att inte vi Märstabor får skratta och må bra av att ta del av komedi, säger Cecilia till märsta.nu

ica_valsta_choklad
sommar

Här klipper Peter hemlösa igen

Märstafolket Sigtunabon Peter Aslan som driver Frisyr i Märsta var på söndagen på Medborgarplatsen för att klippa hemlösa: - Det är fjärde året jag är med på det, säger Peter till märsta.nu

colorama_april2
fme_helsida
sbrf_helsida

Klart för litteraturfestival 2020

Kulturnyheter Sigtuna Litteraturfestival tar paus 2019 men återkommer 2020 efter beslut i Destination Sigtunas styrelse: - Sigtuna Litterturfestival är en viktig kulturbärare i vår destination och det känns så roligt att vi nu fått klartecken att genomföra evenemanget under 2020, säger VD Anna Lakmaker.

sommar_centrum
sigtunavatten_standard
logistik_sigtuna
happyhomes_2019
EXTRA

Anna Book flyttar till Suckunge

Nöjesnyheter Anna Book har flyttat till Suckunge norr om Märsta: - Vi känner alla att det är inte bara nyhetens behag och det är inte bara ett nytt hem utan vi har hittat hem, säger Anna till Aftonbladet.

nrh
connys
defacto_outsider
sbrf_outsider
sportfiske_sommar
colorama_april
fme_outsider