midsommar
E4:an kommer att ledas om i fyra års tid vid HäggvikFoto: Trafikverket

E4:an läggs om i november

Bilpendlare till och från Stockholm kommer från och med 10:e november att få köra på en tillfällig motorväg förbi Trafikplats Häggvik med anledning av bygget Förbifart Stockholm.

Arbetet med Förbifart Stockholm går vidare och fredagen 10:e november på natten kommer trafiken att läggas om i det södergående körfältet på E4:an mot Stockholm. Helgen efter 17:e november lägger man om det norrgående körfältet.

Behåller antalet körfält
Under en tid kommer E4:an att gå på de tillfälliga vägarna förbi Häggvik eftersom man behöver göra jobb kring den ordinarie motorvägen. Den tillfälliga vägen kommer att ha lika många körfält som tidigare, det vill säga tre i varje riktning.

Pågår i fyra år
I fyra års tid beräknas E4:an vara kvar i det tillfälliga läget. Under tiden kommer man att bygga av- och påfarter där den befintliga vägen går idag till förbifarten. Hastigheten kommer att sänkas på den tillfälliga vägen. Det kan även bli aktuellt med att E4:an stängs av i samband med omläggningen, antingen enstaka körfält eller helt under kortare perioder.

valet2018

(S) Lovar jouröppen vårdcentral

Politik Socialdemokraterna i kommunen och landstinget lovar att göra Valsta Vårdcentral jouröppen på kvällar och helger: - Jag är mycket nöjd med att vårdcentralen i Valsta kommer att prioriteras om Socialdemokraterna får styra i landstinget. Det kommer att förbättra tillgängligheten till primärvården inte bara för Valstaborna utan också för Sigtuna i stort, säger oppositionsrådet Marie Axelsson, oppositionsråd.

sportfiskebanner2
februari

Två män trängde sig in i lägenhet

Blåljus Polisen larmades till ett flerfamiljshus i Valsta efter att två män tagit sig in i en lägenhet. Trots en sökinsats lyckades polisen inte gripa dem. – Vi har inlett en förundersökning om hemfridsbrott och olaga hot, säger Towe Hägg vid polisen.

sap_valet2018
sexbrottsmisstänkte fritidsledaren:

Åklagaren yrkar på minst sex års fängelse för fritidsledaren

Nyheter Den omfattande rättegången mot den sexbrottsmisstänkte fritidsledaren har nu avslutats. Vid slutpläderingen yrkade åklagare Nicklas Englund på sex till sju års fängelse.

vuxenutbildning2
midsommarfirandet

SOS-Alarm vädjar: Fira lugnt

Nyheter SOS-Alarm väntar in fler samtal i samband med midsommarfirandet: – Vid midsommar finns flera faktorer som ökar risken för akuta händelser, säger Maria Khorsand, VD på SOS-Alarm.

brf_englamarken

Bilbrand i Valsta

Blåljus Två bilar brann under natten i Valstavägen: - De har inte börjat brinna av sig själva, så mycket vet vi i alla fall, säger Mats Almquist, vakthavande befäl på regionledningscentralen i Stockholm, till Aftonbladet.

EXTRA

Khalifa beviljas inte ansvarsfrihet

Politik Kommunfullmäktige ger inte förre kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa (S) ansvarsfrihet för sin tid som ordförande i Kommunstyrelsen för tiden 1 januari-21 september 2017: - Det hela är enkelt – har man brutit mot kommunallagen, då SKA man inte beviljas ansvarsfrihet, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

sigtunavatten_standard
outsider_defacto
sap_outsider
outsider_moderat
nfc_vinter
objekt2
forskontor
Norra Redovisningshuset
vuxentutbildning
connys
objekt3
veterankraft_standard
standard_ridskola
objekt4
val2018