sigtunahem_feb
E4:an kommer att ledas om i fyra års tid vid HäggvikFoto: Trafikverket

E4:an läggs om i november

Bilpendlare till och från Stockholm kommer från och med 10:e november att få köra på en tillfällig motorväg förbi Trafikplats Häggvik med anledning av bygget Förbifart Stockholm.

Arbetet med Förbifart Stockholm går vidare och fredagen 10:e november på natten kommer trafiken att läggas om i det södergående körfältet på E4:an mot Stockholm. Helgen efter 17:e november lägger man om det norrgående körfältet.

Behåller antalet körfält
Under en tid kommer E4:an att gå på de tillfälliga vägarna förbi Häggvik eftersom man behöver göra jobb kring den ordinarie motorvägen. Den tillfälliga vägen kommer att ha lika många körfält som tidigare, det vill säga tre i varje riktning.

Pågår i fyra år
I fyra års tid beräknas E4:an vara kvar i det tillfälliga läget. Under tiden kommer man att bygga av- och påfarter där den befintliga vägen går idag till förbifarten. Hastigheten kommer att sänkas på den tillfälliga vägen. Det kan även bli aktuellt med att E4:an stängs av i samband med omläggningen, antingen enstaka körfält eller helt under kortare perioder.

sigtuna_bygglov
februari

Muslimsk församling vill bygga moské

Nyheter Den muslimska församlingen Ahmadiyya Muslimska samfundet Stockholm har skickat in en intresseförfrågan till kommundirektör Christer Wikström avseende att få uppföra en moské i kommunen.

forskontor

Spadtag för 69 lägenheter i Sigtuna

Bostad SigtunaHem tog på torsdagen spadtag för sitt första bygge i Sigtuna stadsängar: - Det känns spännande att få visualisera det här med en film som kan leva vidare längre än ett mer konventionellt och symboliskt första spadtag säger Peter Sohlberg, projektchef, SigtunaHem.

Körkortslös bilist stoppad i Märsta

Blåljus En bilförare blev stoppad av polis på Steninge Backe under torsdagen. – Personen kunde inte uppvisa ett körkort och blev rapporterad för olovlig körning, säger Sven-Erik Olsson vid polisen.

Boende rasar över P-kaos på Sätuna

Nyheter Irritationen över parkeringssituationen på Sätunavägen är stor, boende anser att det är för få parkeringsplatser och reglerna för hårda samtidigt som parkeringsvakter är flitiga med att lappa: - I min omgivning i centrala Märsta åker dom på nätterna och skriver böter enligt sin bedömning. Att sen överklaga och bevisa att den P-boten är fel går via Polismyndigheten i Stockholm, säger en boende på Sätunavägen till märsta.nu

Elever ska motverka självmobbing

Ung & Student Chantal Luksitch från Märsta är med i UF företaget BaM UF tillsammans med Neda Karimi från Akalla. Tillsammans säljer de speglar för att motverka självmobbing: - Människan är sin egna störta mobbare och använder spegeln som ett verktyg för att spegla sig i för att hitta sina komplex och de minsta felen, skriver BaM UF i ett mail till märsta.nu

objekt2
sigtunavatten_feb
objekt4
connys
vuxentutbildning
matcher_skanela
objekt3
Norra Redovisningshuset
Festspecialisten – Standard
standard_ridskola
outsider_defacto
standard