moderaterna_panorama
Foto: Swedavia/Daniel Asplund

Dyrare att flyga när flyget ställer om till koldioxidfritt

Professor Stefan Gössling vid Linnéuniversitetet i Växjö föreslår att flyget kan ställa om med dyrare flygbiljetter efter Coronapandemin.

Stefan Gössling, professor i turismvetenskap vid Linnéuniversitetet, menar att den pågående coronapandemin kan vara en möjlighet för flyget att ställa om. detta genom att successivt byta ut fossila bränslen.
– Att ställa om flygtrafiken skulle bli en stor vinst för klimatet. Det som behövs är en massiv politisk insats för att göra det möjligt, säger han i ett pressmeddelande.

Den minskade efterfrågan kan leda till att flygtrafiken ställer om enligt forskarteamet inom turismvetenskap som tittat på olika modeller för hur en omställning skulle kunna gå till. Bland annat kan fossila bränslen bytas ut mot syntetiska, vilket är drivmedel som inte skapas av råolja. För de kommande 30 åren med en omställning så kan man visa att efterfrågan inom flyget kommer att öka successivt. En av anledningarna är att flygbiljetterna också blir dyrare under tiden flyget ställer om till koldioxidfritt bränsle.
– Flygtrafikens omställning är nödvändig för att minska utsläppen och sakta in klimatförändringarna. Det är också vad som krävs för att nå de mål som flera av världens länder satt till framtiden – att vara koldioxidneutrala, uppger Gössling

Extra

Vapenlarm i Sigtuna

Blåljus Polis larmades till Sigtuna under tisdagseftermiddagen med anledning av att man sett en personer med vapenliknande föremål i en bil.

mp_helsida_april
2020_helsida
defacto_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

marinan_helsida
liber_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

ewas_helsida
connys_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
nrh
moderat_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider