moderaterna_riksdag
Foto: Dustin/Tomas Ärlemo

Dustins lager i Rosersberg blir grönare

Dustins centrallager i Rosersberg ska blir grönare och installerar solcellsanläggning och Led för den saken.

Dustin har sitt centrallager på Metallvägen i Rosersberg. Nu installerar man solceller och LED i ett led att bli mer hållbart. Man byter ut all gammal belysning mot LED i den 20 000 kvadratmeter stora produktionshallen. Målet är att ha noll klimatpåverkan till 2030.
– Vi arbetar löpande med att göra lagret ännu mer klimatsmart. Detta är ett viktigt steg mot vårt hållbarhetsmål om att ha noll klimatpåverkan i värdekedjan 2030. På det här sättet bidrar vi till att ny grön el produceras. Vi arbetar dedikerat för att minska utsläppen inom de områden vi kan påverka i vår värdekedja, säger Henrik Lampa, hållbarhetschef på Dustin.

Solcellerna på taket driftsätts nu i november. Logicenter äger fastigheten och Swede Energy har uppfört och installerat solcellerna.
– Det känns mycket roligt att vi nu kan driftsätta den här solcellsanläggningen. Inte minst då vi får utföra det här projektet med Logicenters som är en spännande aktör med högt ställda hållbarhetsmål. Att Dustin aktivt arbetar för att minska sin klimatpåverkan är något den här solenergiinstallationen blir ett ytterligare bevis på, säger Markus Duseus, regionsansvarig på Soltech Energy Solutions.

julmarknad_helsida
mp_host_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
jul2021
2020_helsida
centrum_helsida2020
valsta-jul_helsida
dack-helsida
EXTRA

video Här invigs Elgiganten

Näringsliv Elgianten invigdes på onsdag förmiddag: - Det är alltid roligt att vara med på invigningar och se nyetableringar i kommunen, sa Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) som klippte bandet.

defacto_helsida

Arlanda fick hållbarhetspris

Näringsliv Arlanda prisades för sitt klimatomställningsarbete med ECO-Innovation Airport of the Year: - Jag är givetvis mycket stolt över det målriktade klimatarbete som bedrivits under många år för att Swedavia skulle nå vårt mål om noll fossila koldioxidutsläpp i egen flygplatsverksamhet, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

swedol_outsider
mp-outsider
julmarknad_outsider
nrh
dack-outsider
valsta_jul_outsider
ridskola_2020_outsider
stationshusen_out
connys
sigtuna_vatten_outsider
jul_outsider