panorama_centrum
Foto: Insändarbild/Abraham Arawo

Duon som underhöll ungdomarna i somras

Under sommaren och hösten har Jonah Kibirige och Alwin Waswa drivit verksamhet i Valsta för att ungdomar ska kunna umgås utomhus.

Mutima Fotboll i Valsta börjar närma sig slutet och nu hoppas man att kommunen kan bidra med halltider för att ungdomar ska kunna spela. Mutima-verksamheten drivs av Jonah Kibirige och Alwin Waswa. Bakrgunden är att duon ville skapa en plats som unga kan samlas vid för att umgås och spela fotboll. Man har hållit till i Valsta. Man vädjar nu om halltider men det behöver inte enbart vara fotboll man spelar utan man kan göra vad som helst.

Mutima har hållit igång en gång i veckan under helgerna. De har välkomnat alla oavsett ålder och ursprung. Verksamheten har även lockat ungdomar från andra kommuner. Jonah och Waswa lyckades även få dit sponsorer, dj en foodtruck.

mp_helsida_april
ewas_helsida
connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
marinan_helsida
liber_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

defacto_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

2020_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
swedol_outsider
nrh
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
moderat_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider