center_pan21
Foto: Insändarbild/Abraham Arawo

Duon som underhöll ungdomarna i somras

Under sommaren och hösten har Jonah Kibirige och Alwin Waswa drivit verksamhet i Valsta för att ungdomar ska kunna umgås utomhus.

Mutima Fotboll i Valsta börjar närma sig slutet och nu hoppas man att kommunen kan bidra med halltider för att ungdomar ska kunna spela. Mutima-verksamheten drivs av Jonah Kibirige och Alwin Waswa. Bakrgunden är att duon ville skapa en plats som unga kan samlas vid för att umgås och spela fotboll. Man har hållit till i Valsta. Man vädjar nu om halltider men det behöver inte enbart vara fotboll man spelar utan man kan göra vad som helst.

Mutima har hållit igång en gång i veckan under helgerna. De har välkomnat alla oavsett ålder och ursprung. Verksamheten har även lockat ungdomar från andra kommuner. Jonah och Waswa lyckades även få dit sponsorer, dj en foodtruck.

Sigtunabandet går på turné

Kultur & Nöje Sigtunabandet Nocean går på turné med sin musikalisk föreställning: - Innan Covid-19 ens fanns så började vi fundera på hur vi kunde tänka utanför boxen med vilka scener vi skulle spela på. Samt vilken riktning vi ville åt - så då landade vi i att vi ville göra filmisk metal med livekonserter på teaterscener, berättar sångerskan Hanna Olsson.

2020_helsida
bildextra

Så var Märstakalaset

Nöjesnyheter Märstakalaset arrangerades på lördagen med bland annat Stage Academy som letade musiktalanger: - Det var en hektisk dag, men det är det värt när man får se så mycket ung talang. Artisttävlingen gick super och slutade i allsång och Klara Hammarström var också grym. Det var längesen jag hade en sån här dag, det var efterlängtat, säger Adam Jönssön, projektledare på Stage Academy

happyhomes_sommar2020
Klickextra!

Mest klickat i augusti

Nöjesnyheter Har du missat någon stor nyhet på märsta.nu i augusti? Nu får du ny chans att läsa de viktigaste nyheterna den gånga månaden.

connys_helsida
andersojag
mp_host_helsida
eldsjal-helsida
bostad_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
helsida_var2021
coronakrisen

Höjda avgifter kan leda til dyrare flyg- och godspriser

Kultur & Nöje Allt fler bolag återstartar på Arlanda och det kommer även in nya aktörer, men Transportstyrelsen tror att det kan bli högre biljettpriser i framtiden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
andersojag_outsider
swedol_outsider
mp-outsider
centrum_sommar_out
bostad_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
eldsjal-outsider
sigtuna_vatten_outsider