moderaterna_tack
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Duo döms för brutalt rån

Två män döms för ett brutalt rån i en villa öster om Märsta i höstas. Männen slog ner sitt offer och tvingade honom att föra över 42 000 kronor via sitt bankkonto.

Det var i november som två män, 27 och 35 år gamla, tvingade sig in i en fastighet öster om Märsta. De slog ner sitt offer och tvingade honom att föra över 42 000 kronor. Bakgrunden ska ha varit en arbetstid där målsäganden krävde sin arbetsgivare på pengar och fick rätt i domstol. Men 35-åringen ansåg sig ha rätt till pengarna och åkte ut till målsägandens bostad.

Hotade skjuta
I samband med rånet ska de ha hotat skjuta målsäganden om han inte betalade 50 000 kronor ”här och nu”. Målsäganden ska ha sagt att de även hotade honom med en pistol. Åklagaren hade yrkat på att männen döms för grovt rån men det anser inte tingsrätten eftersom målsäganden inte drog sig allvarliga skador. Männen döms till fyra års fängelse mot sitt nekande.

hostfest_centrum
happy_homes_juli
defacto_host2018
Extra

Ungdomsbråk i Valsta

Blåljus Två ungdomsgängs slogs i Valsta under eftermiddagen: - En person blödde näsblod mem behövde inte sjukvård, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral

defacto_banner_sep

Olycka vid Haga

Blåljus Flera bilar krockade vid Haga och framkomligheten till och från Sigtuna är begränsad.

Extra

Biljakt på E4:an slutade vid Eurostop – en man gripen

Blåljus En bil vägrade stanna på E4:an vid Uppsala och en polisjakt inleddes. Färden tog slut på Eurostops parkering där föraren greps misstänkt för en rad olika brott. – Vi har även tagit bilen i beslag eftersom att personen är misstänk för liknande brottslighet i närtid, säger Johan Sohlberg vid Uppsalapolisen.

komvuxq3_4
sportfiske_banner
nfc_vinter
connys
objekt3
objekt4
Norra Redovisningshuset
outsider
skanela_matcher18-19
objekt2
sigtunavatten_standard
sbrf_sep