defacto_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Duo döms för brutalt rån

Två män döms för ett brutalt rån i en villa öster om Märsta i höstas. Männen slog ner sitt offer och tvingade honom att föra över 42 000 kronor via sitt bankkonto.

Det var i november som två män, 27 och 35 år gamla, tvingade sig in i en fastighet öster om Märsta. De slog ner sitt offer och tvingade honom att föra över 42 000 kronor. Bakgrunden ska ha varit en arbetstid där målsäganden krävde sin arbetsgivare på pengar och fick rätt i domstol. Men 35-åringen ansåg sig ha rätt till pengarna och åkte ut till målsägandens bostad.

Hotade skjuta
I samband med rånet ska de ha hotat skjuta målsäganden om han inte betalade 50 000 kronor ”här och nu”. Målsäganden ska ha sagt att de även hotade honom med en pistol. Åklagaren hade yrkat på att männen döms för grovt rån men det anser inte tingsrätten eftersom målsäganden inte drog sig allvarliga skador. Männen döms till fyra års fängelse mot sitt nekande.

julbanner2
EXTRA

Uppdaterad Ingen brand på krog

Blåljus Brandkår larmades till en krog i Sigtuna där det skulle ha brunnit inne i byggnaden: -Det var ingen brand, uppger Storstockholms räddningscentral.

lager_bilnet
happy_homes_juli
sportfiskebanner2
defacto_host2018
EXTRA

Vinterkräksjukan slår till

Nyheter Det är kräksjuketider och på flera skolor i kommunen har barn insjuknat eller fått skickas hem mitt under pågående skoldag.

sigtuna_funkis
icavalsta_julbanner
arlandamordet

Åklagare ville häkta för brott mitt griftefriden

Notiser Mannen som misstänks för mordet på Tess som hittades utanför Arlanda är fortsatt misstänkt men rätten anser inte att han ska häktas för brott mot griftefriden.

fme_jul
connys
sigtunavatten_standard
komvuxq3_4
objekt2
objekt4
objekt3
outsider
vanster_jul
nrh_lania
colorama_vinter
funkis_2