moderaterna_juni
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Duo döms för brutalt rån

Två män döms för ett brutalt rån i en villa öster om Märsta i höstas. Männen slog ner sitt offer och tvingade honom att föra över 42 000 kronor via sitt bankkonto.

Det var i november som två män, 27 och 35 år gamla, tvingade sig in i en fastighet öster om Märsta. De slog ner sitt offer och tvingade honom att föra över 42 000 kronor. Bakgrunden ska ha varit en arbetstid där målsäganden krävde sin arbetsgivare på pengar och fick rätt i domstol. Men 35-åringen ansåg sig ha rätt till pengarna och åkte ut till målsägandens bostad.

Hotade skjuta
I samband med rånet ska de ha hotat skjuta målsäganden om han inte betalade 50 000 kronor ”här och nu”. Målsäganden ska ha sagt att de även hotade honom med en pistol. Åklagaren hade yrkat på att männen döms för grovt rån men det anser inte tingsrätten eftersom målsäganden inte drog sig allvarliga skador. Männen döms till fyra års fängelse mot sitt nekande.

Bilbrand i Valsta

Blåljus Två bilar brann under natten i Valstavägen: - De har inte börjat brinna av sig själva, så mycket vet vi i alla fall, säger Mats Almquist, vakthavande befäl på regionledningscentralen i Stockholm, till Aftonbladet.

sap_valet2018
varen2018
EXTRA

Khalifa beviljas inte ansvarsfrihet

Politik Kommunfullmäktige ger inte förre kommunstyrelseordföranden Ibrahim Khalifa (S) ansvarsfrihet för sin tid som ordförande i Kommunstyrelsen för tiden 1 januari-21 september 2017: - Det hela är enkelt – har man brutit mot kommunallagen, då SKA man inte beviljas ansvarsfrihet, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

vuxenutbildning2
februari
sportfiskebanner2

Barnrum för 9-12-åringar på bibliotek

Ung & Student Ett rum för 9-12-åringar har invigts på Märsta bibliotek: - Hela idén till rummet är från barnen själva och de har också varit delaktiga i att skapa det, säger barnbibliotekarien Hedda Svenblad.

Trafikstrategin får vänta

Nyheter Kommunen avbryter arbetet med att ta fram en trafikstrategi, detta för att en ny översiktsplan kommer att tas fram under kommande mandatperiod.

objekt4
outsider_moderat
forskontor
nfc_vinter
standard_ridskola
sap_outsider
val2018
sigtunavatten_standard
vuxentutbildning
objekt3
connys
outsider_defacto
Norra Redovisningshuset
veterankraft_standard
objekt2