panorama
Foto: Riksbanken

Dubblering av skuldsaneringar

Antalet personer som sökte skuldsanering det första halvåret i år har mer än fördubblats i kommunen.

Förra året var det 58 personer i kommunen som sökte skuldsanering. i är har antalet mer än fördubblats till 118 personer. Trenden är dock generell i hela landet.
– Vi ser förstås positivt på fler ansökningar, eftersom en skuldsanering kan vara en väg ut ur svåra skuldproblem. Men vi är bekymrade över att så många unga söker, säger Per-Olof Lindh, enhetschef på Kronofogden.

Mellan 2018 och 2019 minskade ansökningarna om skuldsanering i kommunen från 68 till 58. Sigtuna är en av de värst drabbade kommunerna i länet när det gäller skuldsaneringar, bara i fyra andra kommuner är det fler personer som ansökt. Antalet som beviljats har inte offentliggjorts än. I grannkommunen Väsby var det 77 personer som ansökte om skuldsanering, också det en ökning, med 25 personer. Totalt i länet var det cirka 3050 personer som sökte skuldsanering.
– Vi fokuserar nu på att få ”rätt personer” att ansöka och arbetar för att ge snabba besked till alla yngre som saknar förutsättningar att få skuldsanering, så att de kan få annan nödvändig hjälp istället, exempelvis hos kommunernas budget- och skuldrådgivare. Om de inte får hjälp, finns en stor risk att de fastnar i en långvarig och negativ skuldspiral, fortsätter Per-Olof Lindh.

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
helsida
corner_helsida

Bergkvara buss tar över skolskjutsarna

Nyheter Ellenius Buss tappar avtalet för skolskjutsar i kommunen till Bergkvara buss: - Kommunen har säkerställt att Bergkvara kan leverera tjänsten, säger Kimmo Stenroos, upphandlingschef i kommunen.

connys_helsida
boisigtuna
2020_helsida
defacto_helsida
festspec_host2020_helsida
sigtuna_vatten_outsider
festspec_host2020_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
corner_outsider
nrh