budget_panorama
Foto: Riksbanken

Dubblering av skuldsaneringar

Antalet personer som sökte skuldsanering det första halvåret i år har mer än fördubblats i kommunen.

fraga_liberalerna

Förra året var det 58 personer i kommunen som sökte skuldsanering. i är har antalet mer än fördubblats till 118 personer. Trenden är dock generell i hela landet.
– Vi ser förstås positivt på fler ansökningar, eftersom en skuldsanering kan vara en väg ut ur svåra skuldproblem. Men vi är bekymrade över att så många unga söker, säger Per-Olof Lindh, enhetschef på Kronofogden.

Mellan 2018 och 2019 minskade ansökningarna om skuldsanering i kommunen från 68 till 58. Sigtuna är en av de värst drabbade kommunerna i länet när det gäller skuldsaneringar, bara i fyra andra kommuner är det fler personer som ansökt. Antalet som beviljats har inte offentliggjorts än. I grannkommunen Väsby var det 77 personer som ansökte om skuldsanering, också det en ökning, med 25 personer. Totalt i länet var det cirka 3050 personer som sökte skuldsanering.
– Vi fokuserar nu på att få ”rätt personer” att ansöka och arbetar för att ge snabba besked till alla yngre som saknar förutsättningar att få skuldsanering, så att de kan få annan nödvändig hjälp istället, exempelvis hos kommunernas budget- och skuldrådgivare. Om de inte får hjälp, finns en stor risk att de fastnar i en långvarig och negativ skuldspiral, fortsätter Per-Olof Lindh.

kkdk_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
manskold_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
helsida
meko_helsida
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

swedol_outsider
manskold_outsider
ridskola_2020_outsider
kkdk_outsider
centrum_sommar_out
budget_outsider
outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider