defacto_pan2020
Foto: Riksbanken

Dubblering av skuldsaneringar

Antalet personer som sökte skuldsanering det första halvåret i år har mer än fördubblats i kommunen.

centrum_artikel

Förra året var det 58 personer i kommunen som sökte skuldsanering. i är har antalet mer än fördubblats till 118 personer. Trenden är dock generell i hela landet.
– Vi ser förstås positivt på fler ansökningar, eftersom en skuldsanering kan vara en väg ut ur svåra skuldproblem. Men vi är bekymrade över att så många unga söker, säger Per-Olof Lindh, enhetschef på Kronofogden.

Mellan 2018 och 2019 minskade ansökningarna om skuldsanering i kommunen från 68 till 58. Sigtuna är en av de värst drabbade kommunerna i länet när det gäller skuldsaneringar, bara i fyra andra kommuner är det fler personer som ansökt. Antalet som beviljats har inte offentliggjorts än. I grannkommunen Väsby var det 77 personer som ansökte om skuldsanering, också det en ökning, med 25 personer. Totalt i länet var det cirka 3050 personer som sökte skuldsanering.
– Vi fokuserar nu på att få ”rätt personer” att ansöka och arbetar för att ge snabba besked till alla yngre som saknar förutsättningar att få skuldsanering, så att de kan få annan nödvändig hjälp istället, exempelvis hos kommunernas budget- och skuldrådgivare. Om de inte får hjälp, finns en stor risk att de fastnar i en långvarig och negativ skuldspiral, fortsätter Per-Olof Lindh.

defacto_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

connys_helsida
ridskola2020_helsida
sigtunastad_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

dackskiftarna_helsida
vardcentral_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dackskiftarna_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
connys
nrh
sigtunastad_outsider