defacto_pan2020
Foto: Marie Ullnert/Sahlgrenska

Dubblering av coronafallen i kommunen

Coronafallen i kommunen mer än fördubblades den gångna veckan och 20 personer är konstaterat smittade.

centrum_artikel

På två veckor har hela 29 personer smittats av covid-19, 20 av dessa smittades under vecka 41. Trenden är tydlig i både kommunen och länet med ökning för tredje veckan i rad. Vecka 41 var i samma nivå som under sommaren då 21 var konstaterat smittade vecka 27. Hittills under pandemin har 474 personer smittats av det nya coronaciruset i kommunen.

Sett till 100 000 invånare är det 59 nya fall de senaste två veckorna. Sett till befolkningen har Sigtuna drabbats på en genomsnittlig nivå i jämförelse med andra kommuner, totalt är det 970 fall per 100 000 invånare.

På regionnivå är det 1500 fall vecka 41, tre personer vårdas på intensiven och en är konstaterad avliden till följda av covid-19.

centrum_helsida2020
defacto_helsida
ridskola2020_helsida

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

2020_helsida
happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
connys_helsida
meko_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
nrh