defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Dubblering av antalet SOS-samtal under Valborg

Samtalen till SOS-Alarm ökar under Valborgskvällen: - Valborg är en av våra tuffaste storhelger under året då många människor är i rörelse och fler råkar illa ut, säger Sarah Hummerdal, pressansvarig på SOS-Alarm.

Förra året ringdes det in nästan 6000 gånger till SOS-Alarm under Valborgskvällen och natten. Det ör 50 procent fler samtal än en vanlig måndag-tisdag:
– Valborg är en av våra tuffaste storhelger under året då många människor är i rörelse och fler råkar illa ut. Många unga har sin alkoholdebut under valborg vilket i kombination med öppna eldar och fler som grillar märks i samtalen till 112, säger Sarah Hummerdal, pressansvarig på SOS Alarm.

Det vanligaste samtalet handlar om alkoholrelaterade vårdbehov, andra samtal kan handla om bråk och slagsmål, brännskador, bränder och fyrverkeriskador. SOS-Alarm konstaterar att det är torrt i stora delar av landet och att eldning avråds i Stockholms län. Man uppmanar allmänhet att vara försakat i samband med eldning och grillning samt att man följer råd och anvisningar från räddningstjänst, kommuner och landsting.

festspec_corona_helsida
2020_helsida
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

centrum_helsida2020
happy_homes_mars
speedy_helsida
coronakrisen

Inget aprilskämt i år

Notiser På grund av den rådande situationen i Sverige och världen så kommer märsta.nu inte leverera ett Aprilskämt idag.

marina_helsida
defacto_helsida
salong_elisabeth_helsida

Inbrottstjuvarna håller låg profil

Notiser För andra veckan i rad noterades inte ett enda inbrott i kommunen enligt Polise: - Folk är hemma. Det tvåbenta inbrotts-skyddet fungerar, säger Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist.

ridskola2020_helsida
coronakrisen

Rekordmånga varsel

Nyheter Rekordmånga i länet har varslats enligt siffror från Arbetsförmedlingen: - Vi har aldrig tidigare sett så höga varseltal under en månad. Den senaste veckan har antalet personer berörda av varsel fördubblats. Vi ser nu också en spridning till transport och handel, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

nrh
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
marina_outsider
festspec_corona_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider