bovard_sh
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Dubblering av antalet SOS-samtal under Valborg

Samtalen till SOS-Alarm ökar under Valborgskvällen: - Valborg är en av våra tuffaste storhelger under året då många människor är i rörelse och fler råkar illa ut, säger Sarah Hummerdal, pressansvarig på SOS-Alarm.

rosta_sigtuna2

Förra året ringdes det in nästan 6000 gånger till SOS-Alarm under Valborgskvällen och natten. Det ör 50 procent fler samtal än en vanlig måndag-tisdag:
– Valborg är en av våra tuffaste storhelger under året då många människor är i rörelse och fler råkar illa ut. Många unga har sin alkoholdebut under valborg vilket i kombination med öppna eldar och fler som grillar märks i samtalen till 112, säger Sarah Hummerdal, pressansvarig på SOS Alarm.

Det vanligaste samtalet handlar om alkoholrelaterade vårdbehov, andra samtal kan handla om bråk och slagsmål, brännskador, bränder och fyrverkeriskador. SOS-Alarm konstaterar att det är torrt i stora delar av landet och att eldning avråds i Stockholms län. Man uppmanar allmänhet att vara försakat i samband med eldning och grillning samt att man följer råd och anvisningar från räddningstjänst, kommuner och landsting.

rosta_sigtuna2
mp_eu
oppning_helsida
colorama_april2
varfest_helsida
moderaternamaj

Olympiska spel på Midgårdsvallen

Ung & Student Josefinaskolan i Rävsta har arrangerat Olympiska spel för Waldorfskolor i Sverige: - 300 elever och deras lärare har varit på Midgårdsvallen, berättar Ann-Charlotte Nyberg, skolbibliotekarie på Josefinaskolan.

ica_valsta_choklad
EXTRA

Chelsea nekas skolskjuts

Nyheter Madeleine som kämpade förra året för att dottern Chelsea skulle få gå på skola i Sollentuna tvingas nu kämpa mot kommunen igen för att få förlängd skolskjuts: - Chelsea har skolskjuts idag och har haft det ifrån oktober 2018! Det beslutet är fram till sista juni. Så deras framförhållning är verkligen fruktansvärt dålig med att en månad innan avslå min ansökan, säger Madelaine till märsta.nu

happyhomes_2019
v_eu_helsida

Finns familjer av Lo i Sigtuna

Notiser Länsstyrelsen har gjort en rovdjursinventering inför kommande säsongs rovjakt och konstaterar att det finns fyra familjegrupper av Lo i Sigtuna, Norrtälje och Österåker.

sap_outsider_eu
sh_bovard_out
nationaldag_out
fme_outsider
rosta_sigtuna
bonava_maj_outsider
moderaterna_maj_outsider
v_eu
defacto_outsider
colorama_april
mp_eu_outsider
connys
nrh
sh_oppet
ridskola2019_outsider
oppning_outsider