sommar
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Dubblering av antalet SOS-samtal under Valborg

Samtalen till SOS-Alarm ökar under Valborgskvällen: - Valborg är en av våra tuffaste storhelger under året då många människor är i rörelse och fler råkar illa ut, säger Sarah Hummerdal, pressansvarig på SOS-Alarm.

Förra året ringdes det in nästan 6000 gånger till SOS-Alarm under Valborgskvällen och natten. Det ör 50 procent fler samtal än en vanlig måndag-tisdag:
– Valborg är en av våra tuffaste storhelger under året då många människor är i rörelse och fler råkar illa ut. Många unga har sin alkoholdebut under valborg vilket i kombination med öppna eldar och fler som grillar märks i samtalen till 112, säger Sarah Hummerdal, pressansvarig på SOS Alarm.

Det vanligaste samtalet handlar om alkoholrelaterade vårdbehov, andra samtal kan handla om bråk och slagsmål, brännskador, bränder och fyrverkeriskador. SOS-Alarm konstaterar att det är torrt i stora delar av landet och att eldning avråds i Stockholms län. Man uppmanar allmänhet att vara försakat i samband med eldning och grillning samt att man följer råd och anvisningar från räddningstjänst, kommuner och landsting.

ica_valsta_choklad
defacto_helsida
bonava_juli_hel
sommar

Kall sommarvecka

Notiser Kylan håller sitt grepp över kommunen och förra veckan var kallaste vecka 28 på elva år.

sommar_centrum
sigtunavatten_standard
arlanda_golf_juli
happyhomes_2019
colorama_april2
connys
arlanda_golf_juli2_outsider
colorama_april
sportfiske_sommar
defacto_outsider
nrh
bonava_juli_outsider