defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Dubblering av antalet SOS-samtal under Valborg

Samtalen till SOS-Alarm ökar under Valborgskvällen: - Valborg är en av våra tuffaste storhelger under året då många människor är i rörelse och fler råkar illa ut, säger Sarah Hummerdal, pressansvarig på SOS-Alarm.

centrum_artikel

Förra året ringdes det in nästan 6000 gånger till SOS-Alarm under Valborgskvällen och natten. Det ör 50 procent fler samtal än en vanlig måndag-tisdag:
– Valborg är en av våra tuffaste storhelger under året då många människor är i rörelse och fler råkar illa ut. Många unga har sin alkoholdebut under valborg vilket i kombination med öppna eldar och fler som grillar märks i samtalen till 112, säger Sarah Hummerdal, pressansvarig på SOS Alarm.

Det vanligaste samtalet handlar om alkoholrelaterade vårdbehov, andra samtal kan handla om bråk och slagsmål, brännskador, bränder och fyrverkeriskador. SOS-Alarm konstaterar att det är torrt i stora delar av landet och att eldning avråds i Stockholms län. Man uppmanar allmänhet att vara försakat i samband med eldning och grillning samt att man följer råd och anvisningar från räddningstjänst, kommuner och landsting.

centrum_helsida2020
connys_helsida
2020_helsida

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

teatergrillen_helsida
speedy_helsida
happyhomes_2019
defacto_helsida
EXTRA

Blottare i Sigtuna

Blåljus En anmälan om sedlighetsbrott upprättades sedan en man blottat sig för två personer i Sigtuna.

connys
speedy_outsider
teatergrillen_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh