center_pan21
Foto: Genrebild

Dubbdäcksförbud skjuts upp i två veckor

Reglerna om dubbdäck skjuts upp två veckor innan de träder i kraft.

centrum_artikel

15:e april skulle det egentligen egentligen träda ikraft ett dubbdäckförbud såvida det inte råder vinterväglag. Men nu skjuter Transportstyrelsen upp datumet till 30:e april med anledning av coronautbrottet. Detta för att riskgrupper inte ska utsättas för smitta och man vill undvika att fordonsägare riskerar att köra olagligt på grund av begränsad bemanning på verkstäder.
– Fordonsägare får nu längre tid på sig att hinna byta till sommardäck. Men vi uppmanar fordonsägare som kan byta däck i tid före den 15 april att också göra det. Detta för att undvika rusning till verkstäderna i slutet av månaden, säger Hans Norén, utredare på Transportstyrelsen.

happyhomes_sommar2020

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

defacto_helsida
2020_helsida
connys_helsida
oppethus_helsida
julmarknad_helsida
mp_host_helsida
helsida_var2021

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

centrum_helsida2020
flygskola_helsida
dack-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

swedol_outsider
flygskolan_outsider
julmarknad_outsider
dack-outsider
centrum_sommar_out
nrh
oppethus_outsider
mp-outsider
ridskola_2020_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider