defacto_pan2020
DSV:s nya anläggning i RosersbergFoto: Pressbild/DSV

DSV etablerar stort ligistikcenter

DSV etablerar logistikcenter i Rosersberg som tas i bruk i slutet av året.

centrum_artikel

DSV inviger en ny anläggning i Rosersberg, närheten till E4:an järnväg och Arlanda var en bidragande faktor till lokaliseringen.
– Med den nya etableringen kan våra lokala kunders gods transporteras mellan den norra och den södra terminalen och distribueras från den lämpligast belägna anläggningen. Vi kan därför i stor utsträckning undvika de flesta rusningstrafikproblemen, vilket gör det möjligt för oss att förbättra såväl inhämtning som utkörningstider och tillförlitlighet vid leveranser av gods i Stockholmsområdet, säger Magnus Malmqvist, VD, DSV Road AB, Sverige.

DSV märker av det ökande logistiktrycket då e-handeln har stor efterfrågan.
– Med det nya logistikcentret kan vi erbjuda automatiserad och robotiserad lagring i kombination med smalgångsställage, vilket ger ett mycket effektivt och konkurrenskraftigt utnyttjande av det totala lagerutrymmet. Kapaciteten blir nästan dubbelt så stor som för ett konventionellt lager, säger Ian Swinhoe, VD, DSV Solutions AB, Sverige.

Lagret blir cirka 68 000 kvadratmeter och har ett automatiserat robotlagringssystem. Byggarbetet inleds i februari i år och den står klar till slutet av året. Det kommer även att finnas 5000 kvadratmeter omlastningsterminal och kontor. Det är oklart hur många arbetstillfällen etableringen skapar, men den är ett välkommet inslag då arbetslösheten i kommunen ökat som märsta.nu rapporterat om tidigare.

meko_helsida
speedy_vinter_helsida
ridskola2020_helsida
prima_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
connys_helsida

Elbilsmässa till XPO

Näringsliv Elbilsmässan eCarExpo kommer till Scandinavian XPO i höst:- Vi ser nybyggda mötes- och evenemangsarenan Scandinavian XPO som den perfekta arenan för eComExpo med tanke på möjligheterna till 11 000 kvm utställningsyta för våra elfordon och teknik, två konferensscener och ett stort antal mötesplatser för vårt seminarie- och workshopprogram, säger Anna Fägersten, projektledare.

januari_helsida

Firar trettio år mitt i pandemin

Näringsliv Hotell Kristina fyllde i år 30 år men firandet fick i praktiken ställas in på grund av coronapandemin: - För oss, som för alla andra, har 2020 gått till historien, som ett år där vi planerat in mängder av kul och spännande event som James Bond-premiär, Nyårsfest, kul After Work och härliga festmiddagar för att just fira våra 30 år som hotell. Sen fick vi tänka om och anpassa mycket. Och därefter ställa in. Nu blickar vi framåt istället och ser bara möjligheter och chanser att fira när läget förbättras, berättar VD Ewa Wikland.

2020_helsida
defacto_helsida
coronakrisen

Inleder samarbete för säkra möten

Näringsliv För att öka avstånd i samband med evenemang inleder Scandinavian XPO och Training Partner ett samarbete: - Med allt det Training Partner erbjuder, samt närheten till den internationella kommunikations-hubben Arlanda, kommer vår nyöppnade mötes- och evenemangsarena att ha en stark position som en självklar plats för alla typer av möten, säger Staffan Littmarck, VD på Scandinavian XPO.

centrum_sommar_out
nrh
moderat_outsider_jan
connys
swedol_outsider
prima_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider