moderaterna_panorama
DSV:s nya anläggning i RosersbergFoto: Pressbild/DSV

DSV etablerar stort ligistikcenter

DSV etablerar logistikcenter i Rosersberg som tas i bruk i slutet av året.

DSV inviger en ny anläggning i Rosersberg, närheten till E4:an järnväg och Arlanda var en bidragande faktor till lokaliseringen.
– Med den nya etableringen kan våra lokala kunders gods transporteras mellan den norra och den södra terminalen och distribueras från den lämpligast belägna anläggningen. Vi kan därför i stor utsträckning undvika de flesta rusningstrafikproblemen, vilket gör det möjligt för oss att förbättra såväl inhämtning som utkörningstider och tillförlitlighet vid leveranser av gods i Stockholmsområdet, säger Magnus Malmqvist, VD, DSV Road AB, Sverige.

DSV märker av det ökande logistiktrycket då e-handeln har stor efterfrågan.
– Med det nya logistikcentret kan vi erbjuda automatiserad och robotiserad lagring i kombination med smalgångsställage, vilket ger ett mycket effektivt och konkurrenskraftigt utnyttjande av det totala lagerutrymmet. Kapaciteten blir nästan dubbelt så stor som för ett konventionellt lager, säger Ian Swinhoe, VD, DSV Solutions AB, Sverige.

Lagret blir cirka 68 000 kvadratmeter och har ett automatiserat robotlagringssystem. Byggarbetet inleds i februari i år och den står klar till slutet av året. Det kommer även att finnas 5000 kvadratmeter omlastningsterminal och kontor. Det är oklart hur många arbetstillfällen etableringen skapar, men den är ett välkommet inslag då arbetslösheten i kommunen ökat som märsta.nu rapporterat om tidigare.

marinan_helsida

Eltransporter igång till och från Rosersberg

Näringsliv Apoteas eltransporter är igång mellan Rosersberg och Morgongåva utanför Uppsala: -Apoteas fokus har alltid varit snabba leveranser, men vi har även utforskat olika möjligheter för mer hållbara fraktalternativ, Pär Svärdson, vd Apotea.

2020_helsida

Arlanda i fokus under Sigtunas dag i Almedalen

Näringsliv Sigtuna kommun kommer att finnas i Almedalen och ha en egen dag med fokus på Arlanda: - Arlanda flygplats är extremt viktig för Sigtuna kommun och påverkar det mesta vi gör. Därför är det viktigt att vi på olika sätt tar initiativ till att lyfta alla de möjligheter och utmaningar som kommer med rollen som värdkommun för Sveriges största flygplats, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

liber_helsida
connys_helsida
ewas_helsida
mp_helsida_april
defacto_helsida

Stjärnkrögarens attack på säkerhetskaoset

Näringsliv Pontus Frithiof som driver Pontus By the air på Terminal 5 riktar en kraftig känga mot Swedavia för deras sätt att hantera kökaoset i säkerhetskontrollerna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
connys
moderat_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022