defacto_pan2020
DSV:s nya anläggning i RosersbergFoto: Pressbild/DSV

DSV etablerar stort ligistikcenter

DSV etablerar logistikcenter i Rosersberg som tas i bruk i slutet av året.

centrum_artikel

DSV inviger en ny anläggning i Rosersberg, närheten till E4:an järnväg och Arlanda var en bidragande faktor till lokaliseringen.
– Med den nya etableringen kan våra lokala kunders gods transporteras mellan den norra och den södra terminalen och distribueras från den lämpligast belägna anläggningen. Vi kan därför i stor utsträckning undvika de flesta rusningstrafikproblemen, vilket gör det möjligt för oss att förbättra såväl inhämtning som utkörningstider och tillförlitlighet vid leveranser av gods i Stockholmsområdet, säger Magnus Malmqvist, VD, DSV Road AB, Sverige.

DSV märker av det ökande logistiktrycket då e-handeln har stor efterfrågan.
– Med det nya logistikcentret kan vi erbjuda automatiserad och robotiserad lagring i kombination med smalgångsställage, vilket ger ett mycket effektivt och konkurrenskraftigt utnyttjande av det totala lagerutrymmet. Kapaciteten blir nästan dubbelt så stor som för ett konventionellt lager, säger Ian Swinhoe, VD, DSV Solutions AB, Sverige.

Lagret blir cirka 68 000 kvadratmeter och har ett automatiserat robotlagringssystem. Byggarbetet inleds i februari i år och den står klar till slutet av året. Det kommer även att finnas 5000 kvadratmeter omlastningsterminal och kontor. Det är oklart hur många arbetstillfällen etableringen skapar, men den är ett välkommet inslag då arbetslösheten i kommunen ökat som märsta.nu rapporterat om tidigare.

Steningebor startar kvinnlig erotikapp

Näringsliv Linnea Taube och Rosanna Thun startar appen AVA stories som är en app för kvinnlig erotik: - Vi har jobbat stenhårt för att komma dit vi är idag och har nu en skarp produkt att utmana den förlegade och mansdominerade porrindustrin med. AVA är en plattform av kvinnor för kvinnor som själva vill äga sin sexualitet och ser det som en självklar rättighet att få njuta på sina egna villkor, säger Linnea Taube.

dackskiftarna_helsida

Lokala småföretag bidrar med 3 av 10 skattekronor

Näringsliv Kommunens småföretag bidrar med nästan 3 av 10 skattekronor som går till kommunkassan: - Varje skattekrona i kommunen måste skapas innan den kan fördelas inom välfärden och vår rapport visar tydligt att det är småföretagen som står för en väldigt stor del av notan, säger Björn Petersson, ordförande Företagarna Sigtuna.

vardcentral_helsida
happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida
defacto_helsida
rentawreck_helsida

Nordic Wellnes till Märsta Centrum

Näringsliv Nordic Wellness har tecknat avtal med FastPartner om att etablera i Märsta Centrum: - För oss är det viktigt att finnas i levande miljöer, innebärande många besökare till centrumet, boende och mängder av företag, vilket vi får här i Märsta Centrum, kommenterar Magnus Wilhelmsson, VD på Nordic Wellness.

connys_helsida
centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
2020_helsida
coronakrisen

Därför är Sigtuna hårdast drabbat av pandemin

Näringsliv märsta.nu rapporterade i helgen om att Sigtuna är den kommun i länet som drabbats hårdast pandemin: – Det är väldigt, väldigt allvarligt för oss. Under 2020 hade vi den snabbast växande arbetslösheten i landet, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

sigtunastad_helsida

Näringslivet har tappat mer än var femte krona

Näringsliv Sigtuna kommuns näringsliv har tappat mer än var femte krona i omsättning under pandemin: - Sigtunas negativa utveckling är starkt kopplat till dess närhet till Arlanda och att vi har haft en stor nedgång i det internationella resandet, säger Stefan Westerberg på Stockholms Handelskammare.

Moderaterna_helsida2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

rentawreck_outsider
connys
moderaterna_sigtuna
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh
vardcentral_outsider
sigtunastad_outsider
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider