halloween_centrum
Foto: Genrebild

Så många jobba fortfarande hemma

Region Stockholm uppmanar till fortsatt distansarbete och siffror från Google visar att många jobbar hemifrån i höst.

centrum_artikel

Många fortsätter jobba hemifrån, trots det har coronasmittan ökat i länet. Nya restriktioner kom under torsdagen om att man ska undvika butiker, gym, cuper med mera samt att man ska arbeta hemifrån. Trenden för Sigtuna kommun är att aktiviteten på arbetsplatserna har minskat med drygt en femtedel sedan före pandemin. Det visar siffror från Google som Newsworthy sammanställt. För några veckor sedan var aktiviteten 25 procent mindre och nu alltså cirka 20 procent. Det innebär att aktiviteten ökat en aning under hösten även om den är klart lägre än före pandemin.

connys_helsida

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

bostad_helsida

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

happyhomes_sommar2020
dack-helsida
defacto_helsida
helsida_var2021
2020_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

centrum_helsida2020
mp_host_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
sigtuna_vatten_outsider
bostad_outsider
dack-outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
centrum_sommar_out
nrh