centrum_panorama2020
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Drygt 7000 anmälda brott i kommunen

Antalet anmälda brott i kommunen ökade med cirka 200 stycken under 2019.

centrum_artikel

Brottsförebyggande rådet har släppt de preliminära siffrorna över antalet anmälda brott förra året. Där framgår att 7028 brott polisanmäldes vilket är en ökning med 244 stycken jämfört med 2018.

Av statistiken framgår att antalet fall av misshandel ökade från 471 stycken till 541 stycken, antalet fall av sexualbrott minskade från 92 till 86 och att bort mot person totalt sett gick upp från ca 1400 till 1500 anmälda brott. Stöld och rån minskade från 2175 stycken till 1823 samtidigt som skadegörelse gick upp från 1054 till 1125 stycken.

defacto_helsida
happyhomes_2019

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

salong_elisabeth_helsida

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

centrum_helsida2020
sportlov_sigtuna
speedy_helsida
teatergrillen_helsida

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

connys_helsida
2020_helsida

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

teatergrillen_outsider
speedy_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
connys
sportlov_sigtuna_outsider