moderaterna_riksdag
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Drygt 70 på sjukhus

Drygt 70 stockholmare fick vård för covid-19 under fredagen: - Det är självklart bra att trycket på covidvården minskar på våra sjukhus, säger Johan Bratt chefläkare vid Region Stockholm.

centrum_artikel

Region Stockholm meddelade på fredagen att 71 stockholmare fick vård för covid-19 på något av regionens sjukhus. Det är färre än för en vecka sedan.
– Det är självklart bra att trycket på covidvården minskar på våra sjukhus. Men vi ska inte dra för stora växlar på en enskild vecka. Vi konstaterar ju samtidigt att antalet smittade ökar, om än från relativt låga nivåer, säger Johan Bratt chefläkare vid Region Stockholm.

Bratt vill påminna om att man ska testa sig för covid-19 även om man att två doser vaccin om man har symtom på covid-19. Sju personer vårdades på fredagen i intensivvård.
– Pandemin är uppenbarligen inte över. Vi behöver få ned smittspridningen. Det gör vi främst genom att ta de vaccinationer mot covid-19 som erbjuds vare sig det är första eller andra eller påfyllnadsdosen. Men det är även viktigt att stanna hemma och testa sig vid symtom, det gäller nu alla som är sex år eller äldre och oavsett om personen är vaccinerad eller ej. Barn under sex år ska stanna hemma vid symtom, säger Johan Bratt.

Morgonkollen

Notiser Polis: Just nu inga speciella händelser att rapportera om. Väder: Några minusgrader i under dagen, ett snöfall drog in över…

mod_helsida
valet2022

Klart: Holst leder Moderaterna i valrörelsen

Politik Moderaterna gjorde på onsdagskvällen klart med valsedel och inte oväntat toppas den av Olov Holst: - Det är både roligt och tillfredsställande att nomineringsstämman nu slagit fast valsedeln för årets viktiga val, säger Holst i ett uttalande.

happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
connys_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
handbollsskola

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
centrum_sommar_out
connys
ridskola_2020_outsider
nrh