moderaterna_panorama
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Drygt 70 på sjukhus

Drygt 70 stockholmare fick vård för covid-19 under fredagen: - Det är självklart bra att trycket på covidvården minskar på våra sjukhus, säger Johan Bratt chefläkare vid Region Stockholm.

Region Stockholm meddelade på fredagen att 71 stockholmare fick vård för covid-19 på något av regionens sjukhus. Det är färre än för en vecka sedan.
– Det är självklart bra att trycket på covidvården minskar på våra sjukhus. Men vi ska inte dra för stora växlar på en enskild vecka. Vi konstaterar ju samtidigt att antalet smittade ökar, om än från relativt låga nivåer, säger Johan Bratt chefläkare vid Region Stockholm.

Bratt vill påminna om att man ska testa sig för covid-19 även om man att två doser vaccin om man har symtom på covid-19. Sju personer vårdades på fredagen i intensivvård.
– Pandemin är uppenbarligen inte över. Vi behöver få ned smittspridningen. Det gör vi främst genom att ta de vaccinationer mot covid-19 som erbjuds vare sig det är första eller andra eller påfyllnadsdosen. Men det är även viktigt att stanna hemma och testa sig vid symtom, det gäller nu alla som är sex år eller äldre och oavsett om personen är vaccinerad eller ej. Barn under sex år ska stanna hemma vid symtom, säger Johan Bratt.

connys_helsida
liber_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

mp_helsida_april
ewas_helsida
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

defacto_helsida
marinan_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

2020_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
nrh
swedol_outsider