defacto_pan2020

Drygt 3000 nya covidfall över helgen

Mellan fredag-måndag konstaterades drygt 3000 nya fall av covid-19 och antalet på sjukhus ökade med 33 personer.

centrum_artikel

Fler smittas av covid-19 och fler vårdas även på sjukhus konstaterar Region Stockholm i sin första lägesrapport för denna vecka. Perioden 26 februari-1mars var det 3025 nya fall och 319 vårdades på sjukhus vilket var 33 personer fler än senaste rapporten förra veckan, 26/2:
– Under de tre senaste veckorna har antalet konstaterade fall i princip ökat med 100 procent. Nu börjar vi också se en liten ökning av antalet patienter med covid-19 som är så svårt sjuka att de är i behov av sjukhusvård. Vården säkerställer nu att alla som är i behov av akut och nödvändig vård ska få det även om antalet patienter med covid-19 ökar igen, säger tillförordnade hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

Det muterade covid-19-vriuset finns i 157 fall och alla som anländer från utlandet rekommenderas att stanna hemma och undvika kontakt med andra samt att man ska testa sig. 43 personer får intensivvård i Regionen och 223 personer vårdas på akutsjukhus. Ytterligare 14 har avlidit med covid-19 sedan 26/2.

Veckan 8 analyserades nästan 43500 tester för pågående covid, av dessa var 12,7 procent positiva. 133 000 stockholmare har fått en eller två vaccindoser fram till 1 mars. Lokala siffror kommer först på torsdag för Sigtuna och resten av landets kommuner.

Nya restriktioner infördes i måndags som innebär att man endast får vara en person i vissa caféer, restauranger och krogar om den ligger i en galleria. Barn och ungdomar får inte heller mötas i matcher utan enbart fortsätta träna.

defacto_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

dackskiftarna_helsida
happyhomes_sommar2020

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

ridskola2020_helsida
2020_helsida
speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
rentawreck_helsida
connys_helsida
sigtunastad_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

vardcentral_helsida
Moderaterna_helsida2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderaterna_sigtuna
rentawreck_outsider
sigtunastad_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
dackskiftarna_outsider
vardcentral_outsider
connys