moderaterna_riksdag

Drygt 3000 nya covidfall över helgen

Mellan fredag-måndag konstaterades drygt 3000 nya fall av covid-19 och antalet på sjukhus ökade med 33 personer.

centrum_artikel

Fler smittas av covid-19 och fler vårdas även på sjukhus konstaterar Region Stockholm i sin första lägesrapport för denna vecka. Perioden 26 februari-1mars var det 3025 nya fall och 319 vårdades på sjukhus vilket var 33 personer fler än senaste rapporten förra veckan, 26/2:
– Under de tre senaste veckorna har antalet konstaterade fall i princip ökat med 100 procent. Nu börjar vi också se en liten ökning av antalet patienter med covid-19 som är så svårt sjuka att de är i behov av sjukhusvård. Vården säkerställer nu att alla som är i behov av akut och nödvändig vård ska få det även om antalet patienter med covid-19 ökar igen, säger tillförordnade hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

Det muterade covid-19-vriuset finns i 157 fall och alla som anländer från utlandet rekommenderas att stanna hemma och undvika kontakt med andra samt att man ska testa sig. 43 personer får intensivvård i Regionen och 223 personer vårdas på akutsjukhus. Ytterligare 14 har avlidit med covid-19 sedan 26/2.

Veckan 8 analyserades nästan 43500 tester för pågående covid, av dessa var 12,7 procent positiva. 133 000 stockholmare har fått en eller två vaccindoser fram till 1 mars. Lokala siffror kommer först på torsdag för Sigtuna och resten av landets kommuner.

Nya restriktioner infördes i måndags som innebär att man endast får vara en person i vissa caféer, restauranger och krogar om den ligger i en galleria. Barn och ungdomar får inte heller mötas i matcher utan enbart fortsätta träna.

handbollsskola

Morgonkollen

Notiser Polis: Just nu inga speciella händelser att rapportera om. Väder: Några minusgrader i under dagen, ett snöfall drog in över…

connys_helsida
valet2022

Klart: Holst leder Moderaterna i valrörelsen

Politik Moderaterna gjorde på onsdagskvällen klart med valsedel och inte oväntat toppas den av Olov Holst: - Det är både roligt och tillfredsställande att nomineringsstämman nu slagit fast valsedeln för årets viktiga val, säger Holst i ett uttalande.

happyhomes_sommar2020
mod_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
2020_helsida

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
nrh
connys
centrum_sommar_out
moderat_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider