bostadsformedling
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Drönarflygningar över Arlanda minskar

I söndags stoppade flygtrafiken på Arlanda under en kort stund, men sedan lagändringen 2018 har antalet incidenter med drönare minskat rapporterar SVT Stockholm.

centrum_artikel

En man greps efter att ha flugit drönare nära Arlanda på söndagskvällen vid 21-tiden. Mannen greps och misstänks för vårdslöshet i flygtrafik och brott mot skyddslagen.

2018 infördes nya regler kring hur drönare ska hanteras, sedan dess har antalet incidenter minskat, rapporterar SVT Stockholm. Men det sker fortfarande flera allvarliga incidenter enligt Jan-Olof Ehk, flygsäkerhetschef vid Luftfartsverket. Antalet tillbud är ungefär lika många på Arlanda som Bromma men ses som allvarligare på Arlanda eftersom det drabbar så många fler resenärer.

brobygget_helsida_valsta
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

helsida_sommarlov
happyhomes_sommar2020
brobygget_midgard_helsida
studeravidare_helsida

Hyresgäster störs av renoveringar

Bostad Hemblas renoveringar medan hyresgäster bor kvar har kritiserats av hyresgästerna enligt Hem & Hyra. På Tingvallavägen ledde renoveringarna till att en hyresgäst som bodde i en överliggande lägenhet drabbades av stress och panikångest enligt tidningen.

2020_helsida
centrum_helsida2020
sigtunahem_sokbostad
defacto_helsida
connys_helsida
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_midgard_outsider
studeravidare_outsider
nrh
swedol_outsider
outsider_sommarlov
brobygget_outsider_valsta