defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Drönarflygningar över Arlanda minskar

I söndags stoppade flygtrafiken på Arlanda under en kort stund, men sedan lagändringen 2018 har antalet incidenter med drönare minskat rapporterar SVT Stockholm.

En man greps efter att ha flugit drönare nära Arlanda på söndagskvällen vid 21-tiden. Mannen greps och misstänks för vårdslöshet i flygtrafik och brott mot skyddslagen.

2018 infördes nya regler kring hur drönare ska hanteras, sedan dess har antalet incidenter minskat, rapporterar SVT Stockholm. Men det sker fortfarande flera allvarliga incidenter enligt Jan-Olof Ehk, flygsäkerhetschef vid Luftfartsverket. Antalet tillbud är ungefär lika många på Arlanda som Bromma men ses som allvarligare på Arlanda eftersom det drabbar så många fler resenärer.

sigtunavatten_standard
teatergrillen_helsida
centrum_helsida2020
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

defacto_helsida
happyhomes_2019
colorama_jul

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook

EXTRA

Förvaltning varnade för patientsäkerhet på Arhem

Nyheter Förvaltningen varnade för att patientsäkerheten på Arhem äventyrades om man inte fick loss 900 000 kronor i oktober, majoriteten svarade då med att plocka bort ärendet från dagordningen: - Tjänsteskrivelsen är ett budgetärende och därför kan vi inte ta ett beslut i nämnden. Frågan om nattbemanning är dock högst aktuell. Vi avvaktar nu IVO:s tillsyn som sker i slutet av januari. Deras bedömning kommer att vara vägledande för hur vi hanterar frågan framöver, säger Josefin Brodd (M), nybliven ordförande i Äldre- och omsorgsnämnden.

teatergrillen_outsider
nrh
connys