invigning_clasohlsson

Drönare stoppade flyget igen

På nytt stoppades trafiken på Arlanda av en drönare under eftermiddagen: - Vi försöker lokalisera drönaren och se vem som flyger den, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral till Aftonbladet.

banner_artikel

För andra gången inom loppet av några dagar stoppades trafiken på Arlanda på grund av en drönare uppger Aftonbladet. Under en dryg timmes tid var det inga plan som kunde landa eller lyfta. Drönaren upptäcktes klockan 15.55 kring Arlanda flygplats. Polisen sökte kring Arlanda efter drönaren samt den som styrde den.
– Vi har skickat dit patruller för att leta efter drönaren eftersom att flygplatsen är nedstängd. Vi försöker lokalisera drönaren och se vem som flyger den, polisen pratar med folk som finns där för att se vart drönaren gått ner och vi är väldigt tacksamma om någon vet var den gått ner, sa Eva Nilsson vid Stockholmspolisen till Aftonbladet.

Vid klockan 16.50 meddelade flygplatsbolaget Swedavia att problemet med drönaren var löst och att plan återigen kunde landa eller lyfta. Anledningen till stoppet var observationer från flygledartornet och från privatpersoner enligt Per Fröberg, pressansvarig på Luftfartsverket. Samtidigt kom det varningslarm från två flygplan med bränslebrist men dessa fick landa ändå, uppger Aftonbladet.

Uppdaterad 17.23

februari
dackia_2018
varen2018

Känslan av otrygghet ökar

Nyheter I Länsstyrelsens medborgarundersökning framgår generellt att allt fler känner sig otrygga i länet. 100 personer från kommunen deltog i undersökningen och nästan hälften kände sig otrygga.

center_banner2
forskontor

Nya seniorbostäder byggs i Sigtuna

Bostad Intresset för seniorbostäder i Sigtuna anses vara stort och Riksbggen lanserar nu försäljning av 40 lägenheter i Ragvaldsbo intill nya Sigtuna stadsängar.

Här är årets pedagoger

Nyheter Sex pedagoger vid olika skolor i kommunen har utsetts till Årets pedagog: - Pristagarna är riktiga hjältar! De är alla besjälade av sina uppdrag och gör allt i sin makt för att skapa de bästa förutsättningarna för våra barn och unga i Sigtuna kommun, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

outsider_defacto
veterankraft_standard
sigtunavatten_standard
standard_ridskola
objekt2
val2018
connys
matcher_skanela
objekt4
standard_start
Norra Redovisningshuset
objekt3
vuxentutbildning
nfc_vinter