center_pan21
Peter PalmaFoto: Insändarbild

Driver filippinsk onlinebutik i Arlandastad

Peter och hans fru Mary driver landets största onlinebutik för filipinska varor i Arlandastad.

centrum_artikel

På Söderbyvägen i Arlandastad driver Peter och Mary Palma Sarisaristore som är landets största onlinebutik för filippinska livsmedel. Varor packas och skickas runt om i hela landet men man kan också komma förbi och hämta upp sit paket. Peter är i grunden IT-utvecklare och har tagit fram datasystemet för hanteringen av logistiken för varorna. Mary packar varorna och ser till att de kommer iväg till kunder.

Unikt för butiken är att de även donerar med 1-2 veckor till utgånget datum till välgörenhet. De arbetar också miljömedvetet så att de kan återanvända kartonger som de köper in varor med. På så sätt får kunderna ofta leveranser där det står ”Product of the Philippines” på.

Butiken tog paret över 2019 när en familj från Örebro bestämde sig för att lägga ner den. Peter har även en bakgrund inom IT-branschen och har över 20 år som programmerare bakom sig.

bostad_helsida

Flyget återhämtar sig nästan helt till 2027

Näringsliv Redan till 2023 väntas flyget ha återhämtat sig till 80 procent och 2027 nästan helt som innan pandemin. - Det bästa vore naturligtvis att fokusera på att tillgodose en hög tillgänglighet, inom landet och internationellt, samtidigt som man söker sätt att bejaka teknikutvecklingen och förbättra förutsättningarna till utsläppsminskningar. Då bör man satsa på att rusta och bygga ut Arlanda för framtidens flyg, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms Handelskammare.

centrum_helsida2020
2020_helsida
vaccin
defacto_helsida
mp_host_helsida

Snap-on etablerar i Arlandastad

Näringsliv Snap-on etablerar genom konceptet Car-o-Liner i Arlandastad: - Car-O-Liner sökte ett sammanhang med möjlighet till samarbete och en plats som ligger strategiskt rätt. Här hittade vi rätt förutsättningar för oss att nå vår målgrupp och våra kunder. Vi är dessutom redan en etablerad samarbetspartner och leverantör av teknisk utbildning till flera av de varumärken som finns här, säger Anna Nilsson, Manager Academy, Snap-on Equipment.

helsida_var2021
connys_helsida
happyhomes_sommar2020

Ryanair lanserar 23:e linjen från Arlanda

Näringsliv Ryanair som redan lanserat 22 linjer varav två inrikes från Arlanda meddelar att man även ska flyga Arlanda-Skellefteå.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
connys
nrh
bostad_outsider
mp-outsider
vaccin-outsider
sigtuna_vatten_outsider