centrum_panorama2020
Peter PalmaFoto: Insändarbild

Driver filippinsk onlinebutik i Arlandastad

Peter och hans fru Mary driver landets största onlinebutik för filipinska varor i Arlandastad.

På Söderbyvägen i Arlandastad driver Peter och Mary Palma Sarisaristore som är landets största onlinebutik för filippinska livsmedel. Varor packas och skickas runt om i hela landet men man kan också komma förbi och hämta upp sit paket. Peter är i grunden IT-utvecklare och har tagit fram datasystemet för hanteringen av logistiken för varorna. Mary packar varorna och ser till att de kommer iväg till kunder.

Unikt för butiken är att de även donerar med 1-2 veckor till utgånget datum till välgörenhet. De arbetar också miljömedvetet så att de kan återanvända kartonger som de köper in varor med. På så sätt får kunderna ofta leveranser där det står ”Product of the Philippines” på.

Butiken tog paret över 2019 när en familj från Örebro bestämde sig för att lägga ner den. Peter har även en bakgrund inom IT-branschen och har över 20 år som programmerare bakom sig.

coronakrisen

Varslad hotellpersonal erbjuds jobb i omsorgen

Näringsliv Choicekedjan med tre hotell i kommunen lånar ut sin personal till omsorgsföretaget Attendo: - Vår grundfilosofi i Nordic Choice handlar om att bidra med lösningar på samhällets stora utmaningar, säger Torgeir Silseth, koncernchef Nordic Choice Hotels.

happy_homes_mars
#hålligångsigtunakommun

Johan hjälper oroliga företagare

Näringsliv På Norra Redovisningshuset får man just nu in många frågor från oroliga företagare: - Vi har flera kunder som står inför stora utmaningar nu, med tanke på Corona krisens inverkningar på företagen och personalen.

salong_elisabeth_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
defacto_helsida
festspec_corona_helsida
speedy_helsida

Så deklarerar du smartast

Ekonomi Nyligen damp deklarationen ner i kommuninvånares brevlådor eller e-brevlådor, Norra Redovisningsbyråns ägare Johan Sandberg ger råd för en smidig deklaration.

speedy_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
sigtuna_vatten_outsider
festspec_corona_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider