defacto_pan2020
Peter PalmaFoto: Insändarbild

Driver filippinsk onlinebutik i Arlandastad

Peter och hans fru Mary driver landets största onlinebutik för filipinska varor i Arlandastad.

centrum_artikel

På Söderbyvägen i Arlandastad driver Peter och Mary Palma Sarisaristore som är landets största onlinebutik för filippinska livsmedel. Varor packas och skickas runt om i hela landet men man kan också komma förbi och hämta upp sit paket. Peter är i grunden IT-utvecklare och har tagit fram datasystemet för hanteringen av logistiken för varorna. Mary packar varorna och ser till att de kommer iväg till kunder.

Unikt för butiken är att de även donerar med 1-2 veckor till utgånget datum till välgörenhet. De arbetar också miljömedvetet så att de kan återanvända kartonger som de köper in varor med. På så sätt får kunderna ofta leveranser där det står ”Product of the Philippines” på.

Butiken tog paret över 2019 när en familj från Örebro bestämde sig för att lägga ner den. Peter har även en bakgrund inom IT-branschen och har över 20 år som programmerare bakom sig.

speedy_helsida
sportlov_sigtuna

Veterankraft startar nytt kontor i Märsta

Näringsliv Veterankraft som hyr ut veteraner till både privatpersoner och företag etablerar kontor i Märsta: - Vi ser ett väldigt stort intresse från både privatpersoner och företag som vill anlita äldre personal med en lång erfarenhet och kort startsträcka, uppger platschefen Sven Pettersson.

salong_elisabeth_helsida
EXTRA

Mikael Andersson avgår som VD på Märsta Förenade

Näringsliv Mikael Andersson lämnar som VD på Märsta Förenade efter 8 år: -Efter snart 8 fantastiska år som VD är det nu dags för mig att lämna över rodret, både Märsta Förenade och jag själv behöver nu fokusera på nya utmaningar, säger han i ett uttalande.

defacto_helsida
connys_helsida
teatergrillen_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
happyhomes_2019
sportlov_sigtuna_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
teatergrillen_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
nrh