arlandagk_panorama
Ridsportförbundet utfärdar tävlingsstopp i StockholmsområdetFoto: Insändarbild/Sigtunabygdens Ryttarförening

Dressyrtävling ställs in i Märsta

En ridtävling ställs in i Märsta i helgen med anledning av det sk abortviruset som drabbat hästar i Stockholmsområdet.

sportlov_centrum

Svenska ridsportförbundet har utfärdat ett tävlingsförbud som gäller från 13/2-7/3, det innebär att en regional dressyrtävling som ställs in i Märsta, den skulle ha gått nu på lördag 17:e februari. Herpesviruset, eller abortvirus som det också kallas, har orsak flera hästars död i Stockholmsområdet. Man försöker hindra smittan från att spridas med tävlingsstoppet och man uppmanar besökare i ridhus att vidta försiktighetsåtgärder med rengjorda skor och händer före och efter besök, man ska också undvika besök i andra stall den närmaste tiden.

”Chippen” förlänger med Skånela

Handboll Skånelas damtränare Fredrik "Chippen" Söderberg förlänger med klubben: - Vi är mycket glada att Chippen stannar i Skånela IF. För oss är kontinuitet och långsiktighet viktigt, säger Hasse Jusslin, damansvarig i klubben.

icavalsta_semlor
korpen_jan-feb
connys

Guld för Källstrand i Turkiet

kampsport Kim Taekwondo har tävlat på Presidents Cup och Turkish Open i Turkiet mellan 5-17 februari med tre deltagare: - Presidents Cup är världens största Taekwondo tävling med ca 3000 deltagare och är en världsranking tävling av rang.

sigtunavatten_standard
ridskola_2019_helsida

Rosers jagar kvalplats

Innebandy RIK jagar vidare i innebandyns Division 1 efter seger mot Järfälla: - Nu är vi på allvar med i jakten på en allsvensk plats, säger sportchef Fredrik Raschke.

sangensemble
arlandagolf
defacto_helsida
sportlov2019

Viktor Östlund till Malmö

Handboll Skånelafostrade Viktor Östlund lämnar sin danska klubb Team Tvis Holstebro för att spela i Handbollsligan med HK Malmö: - Jag har skrivit ett tvåårskontrakt, säger Viktor till sajten Skånesport.

Klart med tränarstab i Jets

Amerikansk Fotboll Arlanda Jets har gjort klart med tränaren Remi Fritzell för herrlaget: - Vårt mål blir att vinna serien, och vi har en trupp och en coachingstab som verkligen tror på det också, säger Remi i ett pressmeddelande.

nrh
ridskola2019_outsider
extravaganza_outsider